Image default
FITNESS YOGA ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Yoga και Εγκυμοσύνη

Η πιο σημαντική και ιδιαίτερη περίοδος της ζωής σου μόλις ξεκίνησε! Δεν ξέρω εάν ήταν αυτό που κάποιοι λένε «προγραμματισμένο», ή αν «έτυχε», το σίγουρο είναι πως ήρθε και θα κρατήσει 9 μήνες!

Το σώμα σου θα αλλάζει μέρα με τη μέρα, πράγματα που δε σε ενοχλούσαν παλαιότερα τώρα σε ενοχλούν, η γεύση σου αλλάζει και κατ’ επέκταση και οι διατροφικές σου συνήθειες και όλα αυτά εκεί αιτίας των ορμονών σου που αυτή τη στιγμή έχουν μπει στο μπλέντερ!

Απορίες θα δημιουργούνται καθημερινά.. τι είναι αυτό; Πώς γίνεται το άλλο; Είναι σωστή η περίοδος; Θα τα καταφέρω; Θα πάνε όλα καλά; Μα καλά τώρα έπρεπε να γίνει; Κι ένα σωρό αλλά ερωτήματα λογικά και μη θα γεννιούνται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και το εάν πρέπει να κάνεις κάποιου είδους άσκηση, εάν θέλεις φυσικά να κάνεις και ποια είναι η κατάλληλη και ασφαλής άσκηση τόσο για εσένα όσο και για το μωράκι που φιλοξενεί το σώμα σου.

Η απάντηση είναι προφανής εφόσον φυσικά έχεις τη συγκατάθεση του γυναικολόγου σου ή/και της μαίας σου.

Αφού λοιπόν πήρες το «οκ» από το γιατρό σου και όλα είναι καλά, μπορείς άνετα να ξεκινήσεις…… ναι yoga πολύ σωστά το μάντεψες!

Όχι όμως οποιοδήποτε είδος, κάθε είδος yoga έχει συγκεκριμένους στόχους να επιτύχει μέσω των θέσεων που χρησιμοποιεί. Για τα επόμενα τρίμηνα λοιπόν για Εσένα η πιο Κατάλληλη και Ασφαλής άσκηση είναι η Prenatal Yoga.

Ένα είδος yoga αποκλειστικά για μέλλουσες μανούλες, ειδικά διαμορφωμένο με τα κατάλληλα βοηθήματα (μαξιλάρια, κουβερτάκια κλπ) που στόχο έχουν να σε βοηθήσουν να αποδεχτείς την αλλαγή που έρχεται στο σώμα και τη ζωή σου, να σε προετοιμάσει όσο γίνεται για τη στιγμή του τοκετού -όσο γίνεται γιατί είναι μία πολύ πολύ προσωπική υπόθεση-.

Μέσω τον ειδικά διαμορφωμένων ασκήσεων η εγκυμονούσα μαθαίνει να αναπνέει σωστά τόσο για εκείνη όσο και για το μωράκι, αντιλαμβάνεται το σώμα της, απολαμβάνει την περίοδο αυτή και συνδέεται με το μωράκι που κάθε μέρα μεγαλώνει στην κοιλίτσα της.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του κάθε τριμήνου και του κάθε σώματος, κάθε μάθημα/ συνέδρια είναι μία διαφορετική εμπειρία που στόχο έχει να αισθανθεί όμορφα και γαλήνια η μέλλουσα μαμά, με σεβασμό πάντα στο σώμα της ασκούμενης και στη νέα ζωή που κρύβει μέσα της.

Γυμνάζεται με μία ήπια μορφή άσκησης που τις επιτρέπει να διαχειρίζεται τις αλλαγές στο σώμα της με τέτοιο τρόπο που και μετά τον τοκετό να μπορεί να ανταπεξέλθει στη Νέα της καθημερινότητα.

Με τη βοήθεια των αναπνοών που χρησιμοποιούμε στη yoga, η μέλλουσα μαμά μπορεί να συγκεντρώνεται στο «παρόν», αφήνοντας για λίγο πίσω της τις ανησυχίες της περιόδου αυτής ή ακόμα και το άγχος της καθημερινής ζωής που στην εποχή μας είναι όλα τρέχουν και είναι απαιτητικά.

Αφού λοιπόν συμβουλευτείς το γυναικολόγο ή/και τη μαία σου και σου επιβεβαιώσουν ότι μπορείς να ασκηθείς, ψάξε στην περιοχή σου Studio yoga που στο πρόγραμμα μαθημάτων να αναφέρει ότι έχει “prenatal yoga”, ή αν δε θέλεις να είσαι σε γκρουπάκι, το internet και τα social media θα σε βοηθήσουν να βρεις instructor prenatal yoga, να κάνεις την έρευνα σου, να έρθεις σε επαφή και να λυθούν απορίες…!

Καλή αρχή λοιπόν στη νέα σου ζωή κι εύχομαι το ταξίδι σου με συνοδοιπόρο τη yoga την περίοδο αυτή, να είναι Όμορφο, Γαλήνιο και Γεμάτο θετικά συναισθήματα!

Καλές Πρακτικές Σ’ Εσένα και το μικρό σου πλασματάκι!

~accept your body~ feel your baby~ enjoy the moment~

Related posts

Ποιες είναι οι κατάλληλες διατάσεις για τους μαθητές;

Κατερίνα Δημακοπούλου

Το πιο δυναμικό αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής στις μέρες μας!

Σοφία Τζαλαλή

3 έξυπνα tips για να χάσεις λίπος

CHRISTOS OUSTAS

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram