Image default
FITNESS WELLNESS ΑΝΑΨΥΧΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Mermaiding στην αθλητική επιστήμη

Η κολύμβηση με ουρά γοργόνας ή mermaiding παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην αθλητική επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα από την Κατερίνα Δημακοπούλου στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2022.

mermaiding

Τι είναι το mermaiding

Το mermaiding ή όπως είναι γνωστό η κολύμβηση με ουρά γοργόνας είναι η τελευταία τάση στην κολύμβηση αναψυχής σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια το mermaiding αναπτύσεται και στη χώρα μας καθώς και στην Κύπρο μέσα από δομημένα μαθήματα, camps και οργανωμένα προγράμματα mermaiding.

mermaiding camp

Mermaiding Teacher Training

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Δημακοπούλου κάτοχος Master στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση στην κολύμβηση και Mermaiding Master Trainer είναι αυτή που δημιούργησε πρώτη στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης δασκάλων (Teacher Training) για την κολύμβηση με ουρά γοργόνας (Mermaiding) καθώς και οργάνωσε και υλοποίησε τα πρώτα mermaiding camps στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

mermaiding teacher training

Mermaiding στην επιστημονική κοινότητα

Το 2022 είναι μια χρονιά ορόσημο για το Mermaiding στην Ελλάδα καθώς η Κατερίνα Δημακοπούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά το Mermaiding στην επιστημονική κοινότητα του αθλητισμού.

mermaiding presentation

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Πιο συγκεκριμένα στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που έγινε στη Θεσσαλονίκη (10-11 Δεκεμβρίου 2022), το οποίο πραγματοποιείται από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος,  η Κατερίνα Δημακοπούλου παρουσίασε 4 επιστημονικές εργασίες που αφορούσαν το mermaiding.

mermaiding posters

Επιστημονική παρουσίαση Mermaiding

Αναλυτικά έγινε παρουσίαση της δραστηριότητας στην επιστημονική κοινότητα καθώς και προτάσεις ανάπτυξης της, συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης του mermaiding ως εναλλακτική μορφή τουρισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αξιολογήθηκε η ποιότητα των υπηρεσιών των mermaiding camps στην Ελλάδα και στην Κύπρο και διερευνήθηκε η σχέση της κολύμβησης με ουρά γοργόνας με την αναψυχή.

mermaiding swim

Mermaiding σε Ελλάδα και Κύπρο

Η παρουσίαση του Mermaiding – Κολύμβηση με ουρά γοργόνας στην επιστημονική κοινότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξη του mermaiding στην Ελλάδα και την Κύπρο και αποτελεί ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Κατερίνας Δημακοπούλου.

 

 

Related posts

Smartwatch: η νέα τάση στην προπόνηση fitness

Μαρία Σέρτσου

Γιατί η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Yoga and Kids! Γιατί το παιδί μου να κάνει yoga;

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram