Image default
FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

3 έξυπνα tips για να χάσεις λίπος

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνεις για να χάσεις λίπος! Παρακάτω θα βρεις 3 έξυπνα tips για να χάσεις λίπος και τι είναι το μαγικό “ΤΑΖ” που θα σε βοηθήσει σε αυτό.
Μια κλασσική ερώτηση που με ρωτάτε οι πιο πολλοί είναι: «Πώς θα χάσουμε κιλά, να πάρω κάποιο συμπλήρωμα;»
Καταρχάς, θα ήθελα να σας αναφέρω πως το πιο σημαντικό δεν είναι το πώς θα χάσουμε κιλά, αλλά πώς θα χάσουμε κιλά λίπους!
Πριν ξεκινήσω, λοιπόν, θα ήθελα να σας αναφέρω πως το μυστικό για να χάσεις λίπος είναι:
α) να γυμνάζεσαι με σωστό και έξυπνο τρόπο
β) να ακολουθείς το «TAZ*»
γ) να δημιουργείς αρνητικό ισοζύγιο

Το μεγάλο ποσοστό, λοιπόν, θα βασιστεί στο τι είδους γυμναστική θα κάνεις, τι είδους και πόση τροφή θα καταναλώσεις. (ναι, χαίρω πολύ Χρήστο αυτό το γνωρίζουμε και μόνοι μας).
*ΤΑΖ = Τηγανιτά, Αλεύρι, Ζάχαρη.
Αυτά τα 3 αν τα αποβάλλεις θα “σωθείς”!

Τι είδους άσκηση να κάνω για να χάσω λίπος;
Εάν είσαι τύπος που δεν σου αρέσει η αερόβια προπόνηση, ένας εξαιρετικός τρόπος είναι η διαλειμματική προπόνηση με αντιστάσεις (ελεύθερα βάρη, σωματικό βάρος, σχοινιά, ιμάντες αιώρησης, λάστιχα, δράμια κτλ)..
Τι είναι η διαλειμματική (μεταβολική) προπόνηση;
Μία προπόνηση με ένα σχετικά καλό ρυθμό προς γρήγορο και εντάσεις μέτριες προς υψηλές. Δεν είναι απαραίτητα μια κυκλική προπόνηση, όπως μπορεί να σκέφτεσαι τώρα. Για έναν αρχάριο που είναι στο ξεκίνημα του θα τον βοηθήσει και θα τον φέρει σε ένα καλό επίπεδο. Για έναν προχωρημένο, όμως, που έχει συνηθίσει σε πιο έντονους ρυθμούς θα βαρεθεί γρήγορα και δεν θα έχει εξέλιξη όπως είχε στην αρχή.
Ωστόσο, πολλοί από εσάς που θέλετε να χάσετε λίπος, παρατάτε τις αντιστάσεις και τα βάρη, κυρίως, οι γυναίκες πιστεύοντας ότι αν κάνετε αερόβια θα χάσετε κιλά. Ας μην γελιόμαστε μεταξύ μας κορίτσια, όλες ξεχνιέστε με ένα κινητό πάνω σε ένα διάδρομο του γυμναστηρίου και μετά μεταπηδάτε στο ελλειπτικό και μετά στο ποδήλατο. Μαντέψτε! Είστε οι ίδιες γυναίκες και απαράλλαχτες που ήσασταν πάνω σε έναν διάδρομο με τις ώρες και κάνετε τα ίδια λάθη κάθε χρόνο.
Αν θες να χάσεις λίπος, ο καλύτερος τρόπος (μιλώντας για προπόνηση αντιστάσεων πάντα) είναι μια προπόνηση αντιστάσεων σε συνδυασμό με την αερόβια προπόνηση.
Να θυμάστε! Αν ο μυϊκός ιστός διεγείρεται, θα είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.

Δες το παρακάτω βίντεο στο κανάλι μου στο youtube και μάθε όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα χάσεις λίπος.

Related posts

Canyoning: η μαγεία των φαραγγιών!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Χοροθεραπεία σε συνθήκες καραντίνας. Το δοκίμασες;

Στέλλα Δελατόλα

Τα 5 καλύτερα tips για ένα αποδοτικό workout!

Χριστίνα Πετροπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram