Image default
LIFESTYLE ΠΡΟΣΩΠΑ

Fitness Vibes με το Γιάννη Δρυμωνάκο! Συνέντευξη #πρόσωπα

Στο fitnessvibes.gr εγκαινιάζουμε την ενότητα #ΠΡΟΣΩΠΑ η οποία θα φιλοξενεί συνεντεύξεις με ανθρώπους που αγαπάμε και εκτιμούμε τη δουλειά τους και προάγουν το fitness και την φυσική δραστηριότητα για όλους.

Όταν λοιπόν, συζητούσαμε στο γραφείο για το ποιος θα ήταν ο κατάλληλος “fitness” άνθρωπος για να ανοίξουμε αυτή την ενότητα (μιας και το backround το δικό μου είναι κολυμβητικό) στο μυαλό μου ήρθε ένα από τα καλύτερα παιδιά της Ελληνικής κολύμβησης με μεγάλες επιτυχίες σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες, γνωστός στο ευρύ κοινό και από τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Δεν ήταν άλλος από το Γιάννη Δρυμωνάκο!

Φίλος από παλιά και εξαίρετος συναθλητής στα κολυμβητικά χρόνια. Τον πήρα τηλέφωνο για να του προτείνω να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη και με την χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει μου απάντησε αμέσως: Κατερινάκι ότι θέλεις! Κάπως έτσι δώσαμε το ραντεβού μας και το αποτέλεσμα αυτής της όμορφης κουβέντας θα το διαβάσεις παρακάτω.

Κατερίνα Δημακοπούλου (Κ.Δ.): Υποθέτω ότι το διάστημα αυτό της καραντίνας που περάσαμε ήταν και το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινες εκτός νερού. Πώς τα πέρασες, τι έκανες αυτό το διάστημα και πώς αντιμετώπισες την καραντίνα;

Γιάννης Δρυμωνάκος (Γ.Δ.): Στην καραντίνα ασχολούμουν πάρα πολύ με τον κήπο. Με τα ζώα επίσης, έχω τρεις κοτούλες και τάιζα το άλογο του γείτονα. Ευτυχώς είμαι στην εξοχή οπότε είχα πράγματα να κάνω, ήμουν τυχερός που υπάρχει αυλή και έξω κήπος οπότε είχα κάτι να απασχοληθώ Γενικά όπως όλοι ήμουν αρκετά στο σπίτι προσπάθησα να αποφύγω τις πολλές ώρες στην τηλεόραση και στον υπολογιστή γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος Με καθαριότητα ασχολήθηκα λίγο όχι πάρα πολύ γιατί τα περισσότερα τα έχει αναλάβει η κοπέλα μου αλλά έξω στον κήπο αρκετές δουλειές. Επιπλέον έκανα γυμναστική και τρεξιματάκι. Γενικότερα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο γιατί επειδή είμαι υπερκινητικός με ζόρισε αρκετά όλη αυτή η κατάσταση Δεν το είδα καθόλου σαν περίοδο ξεκούρασης ίσα-ίσα με περιόρισε θέλω να είμαι ελεύθερος να κινηθώ, θέλω να είμαι ελεύθερος να κάνω αυτά τα πράγματα που μου αρέσουν και μπορώ. Θέλω να είμαι ελεύθερος να μπορώ να διοχετεύσω την ενέργεια που έχω εκεί που θέλω. Όταν είσαι περιορισμένος σε κάποια τετραγωνικά την πρώτη βδομάδα θα κάνεις κάποια πράγματα μετά όσο περνάει καιρός αρχίζουν και λιγοστεύουν και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και αρχίζει ο περιορισμός. Εγώ ένιωθα εγκλωβισμένος.

Κ.Δ.: Είσαι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κολύμβησης στην Ελλάδα. Πρωταθλητής κολύμβησης με πανευρωπαϊκές επιτυχίες και μετάλλια στα 200 μέτρα πεταλούδα και στα 400 μέτρα μικτής ατομικής και με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες! Σου λείπει το κολύμπι;

Γ.Δ.: Περασμένα μεγαλεία…

λέει και γελάει και του απαντάω: δεν είναι περασμένα μεγαλεία αυτά δεν περνάνε ποτέ, όταν είσαι μια φορά πρωταθλητής είσαι για πάντα πρωταθλητής δε φεύγει αυτό το μικρόβιο. Μην ξεχνάμε άλλωστε και τις πρόσφατες επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό μάστερ της κολύμβησης στη Σλοβενία, πρώτες θέσεις για ακόμα μια φορά στην Ευρώπη. Δεν είναι να τα ξεχνάμε όλα αυτά.

Γ.Δ.: Ναι μου λείπει πάρα πολύ. Είναι ένα κομμάτι που μου λείπει πάρα πολύ. Η διαδικασία. Κάθε χρόνο να βάζω ψηλούς στόχους. Δύσκολους στόχους. Και να ταξιδεύω για να τους κυνηγήσω. Δηλαδή ήταν όλο το πακέτο αυτό ιδιαίτερο που ζούσαμε. Βέβαια επειδή το πήγα μέχρι το τέλος όλο αυτό είχε την δυσκολία του. Το να προσπαθώ να επανέλθω μέχρι τα 32 για τους ολυμπιακούς αγώνες δεν είναι εύκολο. Το πνεύμα πρόθυμο, το σώμα δεν ακολουθούσε τόσο, όσο ακολουθούσε στα 26 μου στα 28 μου και ούτω καθεξής. Σίγουρα και η πρώτη παύση που έβαλα, δηλαδή από το 2012 μέχρι το 2014 που έμεινα εκτός, έπαιξε ρόλο. Μετά μου έγινε πρόταση να κολυμπήσω μέχρι το 2016 στο Ρίο, οπότε όλο αυτό έπαιξε το ρόλο του. Αυτός ο ενάμισης χρόνος που έμεινα εκτός, κολυμπούσα αλλά κολυμπούσα πιο ερασιτεχνικά, δε με έκανε να επανέλθω άνετα ή στο επίπεδο που θα ήθελα.

Κ.Δ.: Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει τον πρωταθλητισμό και να γίνει πρωταθλητής; Αξίζουν οι θυσίες; Και στη δικιά σου ζυγαριά τελικά στο τέλος είσαι κερδισμένος η χαμένος

Γ.Δ.: Θα έλεγα σε ένα παιδάκι να κυνηγάει τα όνειρά του, να αγαπάει αυτό που κάνει! Και γενικότερα στην αποτυχία να μην το βάλει κάτω. Είναι μέρος του παιχνιδιού όλο αυτό. Αυτό που λέω στα παιδιά που έχω στα σχολεία είναι ότι είναι επιλογή σου. όπως αύριο θα επιλέξεις αυτό που θα σπουδάσεις. Και αυτό που θα επιλέξεις πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις και στην επιτυχία του και στην αποτυχία του. Στην επιτυχία είναι ευχάριστο είναι εντάξει για τους περισσότερους. Κάποιους βέβαια μπορεί και να τους φοβίζουν οι μεγάλες επιτυχίες. Αλλά είναι επιλογή σου και πρέπει να το προσπαθήσεις μέχρι τέλους. Ο αθλητισμός στα 14 μέχρι τα 16, εγώ θα έλεγα, σε βάζει πριν καν επιλέξεις τι θα σπουδάσεις σε μία τέτοια διαδικασία να αποφασίζεις να κάνεις πράγματα, να προσπαθείς, οπότε μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις από αυτό. Δεν ένιωσα ότι κάνω θυσίες. Ότι δεν έκανα τότε που δεν είχα χρόνο λόγω πρωταθλητισμού μπόρεσα να τα κάνω αργότερα. Δεν θεωρώ ότι έχασα κάτι σούπερ ουάου για να γυρίσω το χρόνο πίσω. Ότι είναι μπορείς να τα κάνεις και αργότερα. Όσο νιώθεις είσαι, οπότε όλα μπορείς να τα κάνεις αν πραγματικά τα θέλεις.

Κ.Δ.: Survivor, θαλασσόλυκοι, just the two of us! Ποιο ήταν τελικά πιο κοντά στο Γιάννη και σε ποιο απ’ όλα πέρασες πιο καλά; Αν και νομίζω ότι ξέρω την απάντηση, λέω, και πριν προλάβω σχεδόν να τελειώσω την ερώτηση μου λέει: έλα, έλα, απάντησε το μόνη σου, αφού με ξέρεις! Σίγουρα οι θαλασσόλυκοι, του λέω, και φαντάζομαι ότι σ’ αυτό περάσεις καλύτερα! Και συμφωνεί μαζί μου.

Γ.Δ.: Πέρασα καλύτερα και ήθελα, θέλω πάρα πολύ να το ξανακάνω. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ξαναγίνει τώρα είμαστε σε συζητήσεις και θα δούμε, Είναι εύκολη σε εισαγωγικά παραγωγή για μας που μας αρέσει γιατί το αγαπάμε. Δεν το λες διακοπές αλλά είναι πάρα πολύ κοντά σ’ αυτό που κάναμε και στον αθλητισμό, ως ένα βαθμό με τις μετακινήσεις και με τον προγραμματισμό αλλά και στον τρόπο που εμείς ζούμε. Μακάρι να μπορούσα να το έκανα όλο το χρόνο.

Κ.Δ.: Αν σε βάζανε να διαλέξεις ανάμεσα στο να κάνεις πρωταθλητισμό ή να κάνεις τηλεόραση τι θα επέλεγες; Εννοώντας να ασχολείσαι με τον ένα χώρο ή με τον άλλο χώρο. Τι θα προτιμούσες και γιατί;

Γ.Δ.: Έχουν και οι δύο χώροι την ομορφιά τους. Δεν είναι ότι έκανα κάτι με το ζόρι ή με πήγαν με το ζόρι στο Just the 2 of us ή στους θαλασσόλυκους. Έχουν και οι δύο χώροι την ομορφιά τους. Μου αρέσουν και οι δύο. Απλά η τηλεόραση δεν είναι τόσο προγραμματισμένη. Υπάρχει λίγος χρόνος και μία ανοργανωσιά μέχρι να στηθεί κάτι. Όταν στηθεί ένα project μπορεί να είναι πάρα πολύ οργανωμένο αλλά μέχρι να στηθεί δεν είναι όπως έχουμε συνηθίσει στον πρωταθλητισμό. Δεν έχει αν θες τον προγραμματισμό ενός αθλητή που εμείς έχουμε συνηθίσει. Σε τέσσερα χρόνια είναι ολυμπιάδα, τι μεσολαβεί μέχρι εκεί; Παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό, κ.λ.π.. Τα βάζεις σε μία σειρά και είχες ένα προγραμματισμό για τα επόμενα 4 χρόνια. Η τηλεόραση έχει την ομορφιά της. Αλλά μέχρι να στηθεί κάτι θέλει υπομονή. Για παράδειγμα με τους θαλασσόλυκους φύγαμε λίγο στο άγνωστο. Δεν είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, και κάτι τόσο καλό τελικά, που φύγαμε λίγο ψάχνοντας να δούμε πως θα το κάνουμε, Αναρωτιόμασταν θα είναι ωραία, θα περάσουμε καλά, πως θα πάει όλο αυτό το σκηνικό. Και τελικά είναι κάτι που όπως σου είπα και πριν θα το έκανα για όλη μου τη ζωή. Οπότε από τη μία είναι παράξενο που δεν έχει τόσο προγραμματισμό αλλά από την άλλη έχει και αυτό την ομορφιά του. Και στο τέλος λες ουάου κοίτα τι έγινε τώρα! τι φτιάχτηκε!

Κ.Δ.: Υπάρχει κάποιο άλλο project που συζητάς στην τηλεόραση πέρα από τους θαλασσόλυκους ή που θα σου άρεσε εσένα να κάνεις θα ήθελες να συμμετέχεις;

Γ.Δ.: Έχουμε συζητήσει κατά καιρούς και με διάφορα κανάλια και παραγωγούς για κάποια ταξιδιωτικά. Τώρα βέβαια λόγω κορωνοϊού δεν έχουμε ξανασυζητήσει εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα έχουν παγώσει όλα ειδικά τα ταξίδια αλλά κάτι τέτοιο σίγουρα θα με ενδιέφερε και θα έκανα. Και θα μπορούσα να συνδυάσω το αθλητικό κομμάτι και τα extreme sports, που έχω τρέλα με όλα αυτά, μαζί με τα ταξίδια. Ναι θα το έκανα πολύ ευχαρίστως!

 

Κ.Δ.: Πες μου λίγο για το cross swim και την ιδέα αυτή! πως ήρθε, πως προέκυψε;

Γ.Δ.: Το cross swim είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής καινούργιο. Δεν είναι εύκολο μοιάζει βέβαια αρκετά με cross fit αλλά συνδυάζει και την κολύμβηση αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσει κάποιος που αγαπάει το νερό και την κολύμβηση και θέλει να τα συνδυάσει με τη γυμναστική εκτός νερού ή το αντίθετο.

Κ.Δ.: Πες μου τι θα συμβούλευες κάποιον ενήλικα που θέλει να γυμναστεί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής; να είναι υγιής και να έχει καλύτερη ποιότητα στη ζωή του είτε έχει εμπειρία αρκετή στον αθλητισμό είτε μπορεί να είναι αρχάριος. Έναν μέσο άνθρωπο ούτε κάποιον που θα πήγαινε για πρωταθλητισμό ούτε κάποιον θα πήγαινε να γίνει fitness model. Ένα μέσο πληθυσμό.

Γ.Δ.: Νομίζω ότι και το περπάτημα είναι μια καλή δραστηριότητα, να βγεις λίγο να περπατήσεις έξω και μετά σταδιακά πάντα να αυξήσεις τα χιλιόμετρα που κάνεις. Ενώ νομίζεις ότι καταναλώνεις ενέργεια, ουσιαστικά από όλη αυτή διαδικασία έχεις πάρει ενέργεια και ευεξία. Γυρνάς σπίτι πιο γεμάτος πιο ορεξάτος. Και έτσι όπως έχει γίνει η καθημερινότητά μας πια σε βοηθάει τελικά το να κάνεις κάτι. Δεν σε κουράζει τόσο και νομίζω ότι έχει γίνει στροφή στον αθλητισμό γενικότερα σ’ αυτό που λέμε στο μαζικό αθλητισμό. Ξεκίνησε λίγο από την οικονομική κρίση που περάσαμε πριν κάποια χρόνια και ο κόσμος βγήκε έξω να τρέξει, να κάνει ποδήλατο για να ξεσκάσει λίγο από τα προβλήματα του. Αλλά και αργότερα που έδειξε ότι οικονομικά μπορεί και να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα ο κόσμος συνέχισε να αθλείται να κάνει φυσική δραστηριότητα και έδειξε να το αγαπάει, οπότε ο καθένας ότι διαλέξει, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, ότι του αρέσει είναι χρήσιμο να το κάνει για τον εαυτό του. Σταματήσαμε λίγο να στριμωχνόμαστε στις καφετέριες και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη στροφή στον αθλητισμό, στο μαζικό αθλητισμό. Στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει πάρα πολλά άτομα να κάνουνε διάφορες δραστηριότητες που παλιότερα δεν έκαναν. Και μέσα στο κέντρο της Αθήνας πια.

Κ.Δ.: Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Γ.Δ.: Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο! Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο! Υπό κανονικές συνθήκες μπορώ να παραμείνω ίδιος;;;

Εσωτερικά και εξωτερικά; τον ρωτάω. Εσωτερικά, εσωτερικά μου απαντάει!

Κ.Δ.: Οικογένεια παίζει στο πλάνο σου κάποια στιγμή;

Γ.Δ.: Ναι, σίγουρα υπάρχει αυτό. Όσο προγραμματισμένη όμως είναι η ζωή μου στο γενικό τομέα και όσο προσπαθώ να προγραμματίσω τα επαγγελματικά μου, τόσο δεν είναι στα προσωπικά μου. Είμαι πολύ καλά στα προσωπικά μου και δεν μπαίνω σε διαδικασία να προγραμματίσω. Είναι να έρθει σα φυσική συνέχεια. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί με την κοπέλα μου, περνάμε πολύ καλά και θα βγει όλο αυτό κάποια στιγμή. Ήδη είμαι στη φάση που οι φίλοι μου έχουν ξεκινήσει να έχουν μωρά. Από τη μία λέω ότι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έχει κάθε μωρό, και ξέρουμε όλοι ότι ειδικά τα πρώτα χρόνια είναι πάρα πολύ δύσκολα να μεγαλώνεις ένα μωράκι, αλλά από την άλλη μου αρέσει και αυτή η φάση. Τους πετυχαίνω σε στιγμές που παίρνεις τόση πολλή χαρά, που μόνο από το άμα το ζήσεις, όπως μου λένε, θα το καταλάβεις πόσο μεγάλη είναι αυτή η χαρά

Κ.Δ.: Θέλω να μου πεις για τα ID μαγιό που περιμένουμε με τόση αγωνία! Πες μου πότε θα τα έχουμε, που θα τα βρίσκουμε και πως θα τα προμηθευτούμε;

Γ.Δ.: Μας πρόλαβε ο κορωνοϊός! Από τη μία ευτυχώς γιατί δεν προλάβαμε να κάνουμε έναρξη εταιρείας και είμαστε τυχεροί γιατί θα πληρώναμε ενοίκια, εφορίες και όλα αυτά, από την άλλη το γεγονός ότι οι πισίνες δεν είναι ανοιχτές είναι ανοιχτές για περιορισμένο αριθμό ατόμων είναι δύσκολο. Είμαι με το Γιάννη το Μοντεσάτο σε αυτό. Φοβόμαστε λίγο να ξεκινήσουμε να δίνουμε στα μαγαζιά και να κάνουμε έναρξη εταιρείας. Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε στην κρίση να κάνουμε επιχειρηματικές κινήσεις. Τώρα φοβόμαστε αυτό το πράγμα με τον ιό. Η αλήθεια είναι ότι για την ηλικία που είμαστε, που θέλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να κάνουμε κάποια επαγγελματικά όνειρα και σχέδια… έχουμε φάει πολύ μούτζα!

Και γελάει για να διασκεδάσει την κατάσταση που ζούμε και μου λέει: γράψε και το μούτζα όπως το λέω γιατί έτσι είναι!

Γ.Δ.: Τα ID μαγιό είναι μαγιό πισίνας. Είναι μαγιό κολυμβητικά τύπου «speedo». Δεν είναι τα κλασσικά μαγιό της παραλίας. Θα πάνε σε μαγαζιά που είναι δίπλα σε πισίνες που έχουν αθλητικά κολυμβητικά είδη. Είναι πιο εξειδικευμένα μαγαζιά. Και τώρα περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το καλοκαίρι με τις ακαδημίες κολύμβησης για να δούμε πότε θα κάνουμε έναρξη εταιρείας και πότε και πως θα γίνει όλο αυτό. Τα σχέδια είναι δικά μου και η επιλογή των υφασμάτων επίσης. Ήθελα να είναι λίγο πιο ανθεκτικά λόγω χλωρίου. Αντίστοιχα διάλεξα και τις διαστάσεις. Για παράδειγμα στα ανδρικά θα βγάλω πέντε σχέδια που τα δύο είναι αμερικανικά και έχουνε στο πλάι ένα διαφορετικό σχηματάκι που αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στην Αμερική.

Κ.Δ.: Ευχαριστώ πολύ για την παρέα και την όμορφη κουβέντα που είχαμε. Καλή επιτυχία σε όλα σου τα σχέδια!

Γ.Δ.: Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή επιτυχία στο fitnessvibes.gr.

Related posts

Fitness Trends Webinar Δωρεάν

Κατερίνα Δημακοπούλου

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Κατερίνα Δημακοπούλου

Fitness Vibes με τον Κωνσταντίνο Κάβουρα! Συνέντευξη #πρόσωπα

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram