Image default
FITNESS FITNESS VIBES STORIES LIFESTYLE VIBES ΠΡΟΣΩΠΑ

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Είμαι η Κατερίνα Δημακοπούλου fitness & travel blogger και ιδρύτρια του fitnessvibes.gr. Παρακάτω θα βρεις την συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την φιλοξενία και για την όμορφη συνέντευξη!

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Πώς και γιατί ξεκίνησες το blogging;

Το χόμπι μου είναι τα ταξίδια. Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω ιστορίες για όλα τα μέρη που επισκεπτόμουν ανά τον κόσμο και να τα εμπλουτίζω με φωτογραφίες, αρχικά για μένα, για να έχω να θυμάμαι. Στην πορεία με παρότρυνση φίλων άρχισα να αρθρογραφώ για άλλα blog ως travel blogger καθώς δημιούργησα και το δικό μου ταξιδιωτικό blog, περισσότερο κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο. Στην διάρκεια της δύσκολης καραντίνας που περάσαμε γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του συνδυασμού της δουλειάς μου με το blogging. Της δημιουργίας ενός fitness blog (και όχι μόνο) που είναι η δουλειά μου και η μεγάλη μου αγάπη. Ως fitness & travel blogger μέσα από το blog μου θα μπορώ να παροτρύνω τον κόσμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω της άσκησης καθώς και να μοιραστώ μαζί τους την ευεξία που σου προσφέρουν τα ταξίδια ιδιαίτερα αν έχουν fitness ή wellness χαρακτήρα.

Πες μας λίγα λόγια για σένα; (εργασία, σπουδές, χόμπι, οικογένεια)

Fitness lover, Active mind, Travel addict έτσι με περιγράφουν όσοι με ξέρουν. Με λένε Κατερίνα και από μικρή ασχολούμουν με τον πρωταθλητισμό στο στίβο και στην κολύμβηση. Την καρδιά μου φυσικά έκλεψε το κολύμπι καθώς είμαι παιδί του νερού. Σαν φυσική συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποφοίτησα με άριστα και ακολούθησαν 2 μεταπτυχιακά, και αυτά με άριστα, πάνω στην άσκηση και ποιότητα ζωής, με κατεύθυνση την προπονητική και την μεγιστοποίηση απόδοσης και επίδοσης στην κολύμβηση το ένα και την παιδαγωγική και δημιουργική μάθηση στη φυσική αγωγή το άλλο. Είμαι προπονήτρια κολύμβησης σε αθλητικό σύλλογο και είμαι πολύ περήφανη που με τους αθλητές μου έχουμε κερδίσει πρώτες θέσεις στην Ελλάδα στην κολύμβηση. Παράλληλα, πριν 10 χρόνια, την καρδιά μου έκλεψε η aerial yoga όπου βάζοντας το προσωπικό μου στυλ την κατεύθυνα σε aerial fitness και aerial dance πετυχαίνοντας πανελλήνιες νίκες με τις αθλήτριες μου και σε αυτό το άθλημα. Διδάσκω aerial fitness, aerial yoga aerial dance, aerial kids και πιλάτες. Το χόμπι μου όπως ήδη καταλάβατε είναι τα ταξίδια και έτσι μοιράζω την ζωή μου ανάμεσα στο fitness και στα ταξίδια στις 5 ηπείρους.

Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;

Το blog μου ασχολείται με θέματα fitness και ότι αφορά την γυμναστική, την ευεξία και την προαγωγή της υγείας και μιας καλής ποιότητας ζωής μέσω της γυμναστικής και της διατροφής. Ουσιαστικά πρόκειται για την μοναδική κοινότητα Ελλήνων Fitness Bloggers  καθώς δίνει την δυνατότητα και σε άλλους bloggers να αρθρογραφήσουν για αυτά που αγαπάνε και σχετίζονται με την γυμναστική που τόσο πολύ έχει μπει στη ζωή μας. Παράλληλα ως fitness & travel blogger ασχολούμαι πολύ με την ενότητα fitness on the go που συνδυάζει την γυμναστική και διάφορες δραστηριότητες αναψυχής με τα ταξίδια που τόσο αγαπώ καθώς και με τις wellness αποδράσεις.

Πώς έχει επηρεάσει το blogging τη ζωή σου;

Το blogging έχει επηρεάσει την καθημερινότητα μου σε μεγάλο βαθμό καθώς δουλεύω και προγραμματίζω αρκετά πράγματα για αυτό, οργανώνω ταξίδια και δραστηριότητες και γράφω πολύ συχνά αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια για κάτι πολύ δημιουργικό. Επιπλέον με έχει φέρει σε επαφή με αξιόλογους συναδέλφους και όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε όλο και περισσότερο κόσμο να αγαπήσει την άσκηση, την φυσική δραστηριότητα και το fitness.

Ποιος είναι ο στόχος σου για το blog σου σε ένα χρόνο από τώρα;

Επιθυμώ σε ένα χρόνο από σήμερα να συμμετέχουν στην κοινότητα των fitness bloggers του blog μου bloggers από όλη την Ελλάδα και να μεταδίδουμε τα οφέλη του fitness σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα θα ήθελα να μπορώ να κάνω πολλά fitness ταξίδια για το blog και όμορφες συνεργασίες με υπέροχους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;

Αυτό που χρειάζεται μια γυναίκα blogger για μένα είναι η ειλικρίνεια και η αλήθεια. Επιπλέον σημαντική είναι η εξειδίκευση που όμως πρέπει να δίνεται στο κοινό με τρόπο κατανοητό και προσιτό. Στο blog μου γράφω για θέματα που άπτονται της επιστημονικής μου κατάρτισης ή για θέματα βιωματικά τα οποία παρουσιάζω από την δική μου οπτική γωνία. Είναι σημαντικό να είσαι αληθινή και να μιλάς για αυτά που αγαπάς. Η δύναμη κάθε γυναίκας πηγάζει από μέσα της και αυτή είναι η αλήθεια της. Είναι αυτόφωτα πλάσματα οι γυναίκες! Στα δύσκολα βρίσκουν έναν μαγικό τρόπο και λάμπουν στο τέλος.

Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;

Ουσιαστικά στο fitnessvibes.gr, πέρα από το γεγονός της κοινότητας των fitness bloggers που είναι μοναδική στην Ελλάδα, φιλοξενείται και ένα καλεντάρι σεμιναρίων που αφορούν τον ευρύτερο χώρο του fitness που και αυτό αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα. Έτσι κάποιος που θέλει να επιμορφωθεί ή να ενισχύσει τις γνώσεις του μπορεί να πληροφορηθεί άμεσα για τα workshop και τα teacher trainings που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Blogs που ασχολούνται με το fitness υπάρχουν αρκετά. Τα περισσότερα όμως αναπαράγουν άρθρα από άλλες πηγές. Δεν δημιουργούν άρθρα. Αν δεν κάνω λάθος, είμαι η πρώτη γυναίκα fitness blogger που θα φιλοξενήσετε στις Greek Women Bloggers. Μάλλον θα χρειαστεί να βάλετε καινούρια κατηγορία! Όσο για το συνδυασμό fitness & travel blogging που ειδικά ασχολούμαι μάλλον κάνω την αρχή για την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία ως η πρώτη γυναίκα fitness & travel blogger και οφείλω να ομολογήσω ότι το λατρεύω αυτό. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι ότι αυτά που γράφουμε είναι αυτά που αγαπάμε πάνω στα οποία έχουμε σπουδάσει και δουλεύουμε και θέλουμε να τα αγαπήσουν και οι υπόλοιποι.

Κάτι άλλο που θέλεις να συμπληρώσεις πριν κλείσουμε;

Αυτό που θέλω να μείνει ξεκάθαρο σε όλους μας είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με πολύ αγάπη και με ένα και μοναδικό όραμα: να γίνει η φυσική δραστηριότητα δεξιότητα ζωής για κάθε άνθρωπο! Ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια δραστηριότητα επιθυμεί και του ταιριάζει, να την αγαπήσει και να την κάνει σε όλη του ζωή για να έχει υγεία και μια καλή ποιότητα ζωής! Τότε θα έχω πετύχει το στόχο μου!

Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη!

Ακολουθήστε με στο facebook και το instagram

https://www.womenbloggers.gr/search/label/directory

 

Related posts

Yoga και Εφηβεία

Χριστίνα Πετροπούλου

Τι εννοούμε με τον όρο hatha yoga;

Margarita Preftitsi

Σεμινάριο: Κινητική δημιουργικότητα παιδιών

Κατερίνα Δημακοπούλου

1 comment

saint louis news 4 Ιουνίου 2020 at 1:38 μμ

I’m amazed, I have to admit. Seldom ⅾo I come аcross a blog that’ѕ Ьoth educative and entertaining,
аnd withоut a doubt, yߋu hɑve hit the nail on the head.
The issue іs an issue tһat too few people are speakinng intelligently аbout.
I’m very hɑppy that I foud thiѕ іn my hunt for ѕomething reɡarding thiѕ.

Reply

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram