Image default
FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γιατί είναι σημαντικό να κάνω Stretching?

Εσύ κάνεις διατάσεις μετά την προπόνηση σου; Έλα μη λες ψέματα τις περισσότερες φορές τις κάνεις μπαμ μπαμ για να πεις ότι τις έκανες. Γνωρίζεις όμως ποσό σημαντικό είναι για το σώμα σου αυτό το 10′ διατάσεων;

Ας δούμε μαζί για ποιους λόγους από την επόμενη σου κιόλας προπόνηση καλό είναι να εντάξεις και τις ασκήσεις αυτές. Είμαι σίγουρη πως όταν αντιληφθείς τη σημασία τους, θα αγαπήσεις το κομμάτι αυτό και δε θα σου φαίνεται βαρετό.

 

  • Αποφυγή Τραυματισμών.

Κατά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης που λίγο πολύ όλοι κάνουμε ο μυς «συσπειρώνεται» και γίνεται σκληρός, πράγμα το οποίο τον καθιστά επιρρεπή στους τραυματισμούς. Με τις σωστές διατατικές ασκήσεις βοηθάμε τους μύες να είναι δυνατοί, υγιείς και ευλύγιστοι.

 

  • Σωστό εύρος κίνησης.

Οι διατάσεις βοηθούν σημαντικά την ευλυγισία των αρθρώσεων ώστε να μπορούν να εκτελούν κάθε κίνηση σε όλο τους το εύρος και να αποφεύγονται «μαγκώματα»

 

  • Αίσθηση Ευεξίας.

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα stretching, ή ένας σωστός κύκλος διατάσεων μετά την προπόνηση, σου αφήνει ένα αίσθημα ευφορίας και ευεξίας, αφού το σώμα σου έχει ανακουφιστεί από μικροτραυματισμούς ή πονάκια ακόμα και από το άγχος που κουβαλούσες όλη μέρα.

 

  • Ευλυγισία.

Το σώμα σου θα γίνει πιο ευλύγιστο εάν ακολουθείς συστηματικό πρόγραμμα διατάσεων. Οι μύες σου θα είναι δυνατοί και ευλύγιστοι και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι μια βελτίωση στη στάση του σώματος σου καθώς επίσης κι στην κίνηση σου.

 

  • Ανακούφιση.

Μόλις ολοκληρώσεις τις διατάσεις σου, θα αισθανθείς αμέσως το σώμα σου ξεκούραστο και ανάλαφρο, γεμάτο ζωτικότητα. Εξίσου σημαντικό είναι το αίσθημα ότι η προπόνηση σου είναι 100% ολοκληρωμένη και πλήρης.

 

Συμβουλέψουν λοιπόν την/ον instructor σου και βάλε το stretching στην προπόνηση και γιατί όχι και στην καθημερινότητα σου!

Namaste!

Related posts

Ποια είναι η σχέση του χορού με το pilates;

Margarita Preftitsi

Βγαίνεις για τρέξιμο solo?

Μαρία Σέρτσου

Fitness Trends Webinar Δωρεάν

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram