Image default
FITNESS YOGA ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ONLINE YOGA: τα μυστικά για επιτυχημένη και ασφαλή πρακτική

Μπορούν άραγε τα online μαθήματα να αντικαταστήσουν την δια ζώσης πρακτική σε ένα στούντιο yoga;

Στο lockdown του Μαρτίου πολλοί δάσκαλοι βρήκαν λύση στα διαδικτυακά μαθήματα, που όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν! Τώρα στο δεύτερο lockdown είναι όλοι πιο εξοικειωμένοι με την ιδέα της online πρακτικής και σχεδόν όλα τα στούντιο έχουν μεταφέρει το πρόγραμμά τους διαδικτυακά.

Τα οφέλη αυτής της επιλογής είναι περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι.

  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έχεις την ασφάλεια του σπιτιού σου.

  • ΤΙΜΗ

Είναι συνήθως πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με τη συνδρομή σε στούντιο.

  • ΧΡΟΝΟΣ

Εξοικονομείς τον χρόνο της διαδρομής από και προς το στούντιο.

  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Έχεις πληθώρα επιλογών. Τόσο σε δασκάλους όσο και σε ώρες.

  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μπορείς να κάνεις πρακτική με τον δάσκαλό σου απ’ όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεσαι.

Πολλοί λάτρεψαν τα online μαθήματα, άλλοι πάλι δεν τα δέχονται με τίποτα.  Αν συμμετέχεις σε online μαθήματα ή σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις, παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για το πως να κάνεις την πρακτική στο σπίτι ασφαλή αλλά και αποδοτική.

  • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Αρχικά επέλεξε έναν δάσκαλο που κάνει διαδραστικά μαθήματα σε ζωντανή μετάδοση έτσι ώστε να σε βλέπει και να τον βλέπεις, και το μάθημα να προσαρμόζεται κάθε φορά στις ιδιαιτερότητες του κάθε γκρουπ και όχι έτοιμα μαγνητοσκοπημένα βίντεο από το Υoutube ή live από το Instagram που μπορεί να μην είναι κατάλληλα για το επίπεδο ή τις ανάγκες σου.

 

  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Επέλεξε έναν εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο δάσκαλο ακριβώς όπως θα έκανες αν πήγαινες σε ένα στούντιο. Ιδανικά, έναν δάσκαλο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. Αν ξεκινάς τώρα την πρακτική σου μη διστάσεις να επικοινωνήσεις προσωπικά με τον δάσκαλο που σε ενδιαφέρει και να τον ενημερώσεις σχετικά με το ιατρικό ιστορικό σου και με τους στόχους για την πρακτική σου.

 

  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Φρόντισε να έχεις την κάμερά σου ανοιχτή και επαρκή φωτισμό στο χώρο. Τοποθέτησε την κάμερα σε σημείο που ο δάσκαλος θα έχει την καλύτερη δυνατή οπτική για να λαμβάνεις προσωποποιημένες παρατηρήσεις και διορθώσεις και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

 

  • ΜΙΚΡΟ ΓΚΡΟΥΠ

Διάλεξε ένα μάθημα με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Όσο περισσότερα τα άτομα σε μια virtual τάξη τόσο μικρότερο το «παράθυρο» που εμφανίζεται η εικόνα σου στην οθόνη του εισηγητή  και επομένως τόσο μικρότερη η προσοχή που λαμβάνεις ατομικά. Μην ξεχνάς ότι τώρα ο δάσκαλος δεν έχει την δυνατότητα να περιφέρεται στο χώρο για να έρθει πιο κοντά σου ή να αλλάξει οπτική για την καλύτερη επίβλεψη σου.

 

  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρες τον προσωπικό σου χώρο μέσα στο σπίτι για την πρακτική. Ιδανικά σε ένα δωμάτιο που μπορείς να απομονωθείς από τα μέλη της οικογένειας για αυτή την ώρα. Δημιούργησε την ατμόσφαιρα που επιθυμείς καθαρίζοντας τον χώρο απ’ ότι θα μπορούσε να  σου αποσπάσει την προσοχή. Μπες στο χώρο που κάνεις το μάθημα μερικά λεπτά νωρίτερα για να ηρεμήσεις από τις υποχρεώσεις που προηγούνται ή ακολουθούν και να δώσεις όλη την προσοχή στον εαυτό σου.

 

  • ΧΡΟΝΟΣ

Διάλεξε τις ώρες και τις μέρες που σε βολεύουν και κράτησε ένα σταθερό πρόγραμμα για τα online μαθήματα μέσα στην εβδομάδα. Αν δυσκολεύεσαι να δεσμευτείς σε αυτό μπορείς να προπληρώσεις κάποιο πακέτο μαθημάτων ή να «μπαίνεις» στο μάθημα ίδιες ώρες με κάποιον φίλο σου ώστε να παρακινείτε ο ένας τον άλλο.

 

Είτε επιλέξεις online μαθήματα είτε όχι, μια πιο ενεργητική καθημερινότητα θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το στρες, να βελτιώσεις την γενικότερη υγεία σου, και να ανταπεξέλθεις ψυχικά και σωματικά σε αυτή την απαιτητική περίοδο. Ίσως τώρα είναι η ώρα να βρεις τον αθλητή που κρύβεται μέσα σου!

Related posts

Μείνε σε φόρμα στο σπίτι – Covid Edition

Κατερίνα Δημακοπούλου

Πας στη δουλειά με τα πόδια;

Μαρία Σέρτσου

20 tips για να μείνεις fit και με θετικά vibes

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram