Image default
AERIAL DANCE FITNESS YOGA

10+1 λόγοι να δοκιμάσεις Aerial Yoga

Η εναέρια γιόγκα ήρθε στην Ελλάδα και ήρθε για να μείνει! Εσύ ακόμα να την δοκιμάσεις? Παρακάτω θα βρεις 10 και 1 λόγους για να μπεις στον κόσμο της εναέριας γιόγκα.

  1. Γυμναστική για όλο το σώμα. Κάνοντας aerial yoga θα γυμνάσεις όσο σου το σώμα. Θα ανακαλύψεις μυς που δεν ήξερες ότι είχες και το καλύτερο από όλα είναι ότι θα σου αρέσει.
  2. Βελτίωση της ευλυγισίας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχεις βελτιώσει σημαντικά την ευλυγισία σου χωρίς να έχεις καταβάλει ιδιαίτερο κόπο. Οι μυς σου θα επιμηκυνθούν και θα νιώθεις το σώμα του να μακραίνει.
  3. Ενδυνάμωση άνω μέρους σώματος. Θα δυναμώσεις σημαντικά το άνω μέρος του κορμού σου και τα χέρια σου εύκολα και με διασκεδαστικό τρόπο. Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες πολλές φορές παραμελούμε το άνω μέρος του σώματος με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά πόνους στην πλάτη.
  4. Ενδυνάμωση κέντρου. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση core training. Πρόκειται ουσιαστικά για την ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος μας και ιδιαίτερα των κοιλιακών και των ραχιαίων μυών. Στην aerial yoga αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Αναγκαστικά για να πραγματοποιήσεις όλες τις ασκήσεις πάνω στην αιώρα ενεργοποιείς τους κοιλιακούς σου και το κέντρο σου. Έτσι επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα που θέλεις αβίαστα και χωρίς μεγάλες επιβαρύνσεις.
  5. Απώλεια λίπους. Όταν μιλάμε για aerial yoga μιλάμε για πρόγραμμα γυμναστικής περίπου μιας ώρα με συνεχόμενη ροή. Υπάρχουν προγράμματα που δουλεύουμε αερόβια και με μεγαλύτερη ένταση για καύση του λίπους ενώ παράλληλα μέσα στο πρόγραμμα έχουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης, ευλυγισίας, ισορροπίας ή ακροβατικές. Η σύσφιξη και η απώλεια λίπους είναι ορατές από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής που έχει εκπαιδευτεί στην εναέρια γιόγκα για το πιο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για σένα.
  6. Βελτιώνει την ισορροπία. Για να πραγματοποιήσουμε όλες τις άσανες πάνω στο πανί ή με την βοήθεια του ενισχύουμε σε μεγάλο βαθμό την ιδιοδεκτικότητα μας. Εξασκούμε την ισορροπία μας σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του κέντρου μας που αναφέραμε πριν και έτσι καταφέρνουμε να αναπτύξουμε και την κιναισθητική μας ικανότητα. Σε σύντομο διάστημα η ισορροπία μας αυξάνεται.
  7. Αποσυμφόρηση σπονδυλικής στήλης, αποκατάσταση. Όλες οι ανάστροφες στάσεις έχουν την ικανότητα να αποσυμφορίζουν την σπονδυλική στήλη σε μεγάλο βαθμό που ουσιαστικά είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη επιβάρυνση στην καθημερινότητα μας. Ταυτόχρονα βοηθάει σε προβλήματα με πόνους στη μέση. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης και ενημερώστε για αυτό τον γυμναστή σας.
  8. Βελτιώνει την στάση του σώματος. Οι ανάστροφες στάσεις, η ευλυγισία των μυών, η ενδυνάμωση που σμιλεύει ιδανικά τους μύες και η ενδυνάμωση της πλάτης και του άνω κορμού που σου προσφέρει η γυμναστική με την αιώρα βελτιώνουν αισθητά την στάση του σώματος. Το σώμα έρχεται στην σωστή θέση με τους ώμους προς τα πίσω, την κοιλιά δυνατή προς τα μέσα και το στήθος έξω και οπτικά η εμφάνιση αλλάζει προς το καλύτερο.
  9. Ξεπερνάς τους φόβους σου. Η πρακτική σου στο πανί σε βοηθάει να ξεπερνάς τους φόβους σου. Είτε έχεις υψοφοβία, είναι φοβάσαι τις ανάστροφες στάσεις, είτε φοβάσαι για τις δυνάμεις που έχεις ή δεν έχεις η εναέρια γιόγκα με τον κατάλληλο γυμναστή – δάσκαλο θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις όλα. Στο τέλος θα νιώθεις πιο δυνατή και με αυτοπεποίθηση.
  10. Ευεξία και ανεβασμένη διάθεση. Κάνοντας το πρώτο σου κιόλας μάθημα θα διαπιστώσεις αυτή την αίσθηση χαράς, ευφορίας και ευεξίας που θα σου δώσει η πρακτική σου στο πανί. Για μια ώρα θα έχεις αφήσει στην άκρη όλα τα προβλήματα που σε απασχολούν και θα έχεις συγκεντρωθεί στο να ισορροπήσεις, να δεθείς, να ξεμπερδευτείς, να αναπνέεις στο πανί που δεν θα έχεις ούτε στιγμή για να σκεφτείς κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι ότι θα φύγεις από το μάθημα με ανεβασμένη διάθεση.
  11. Σου δίνει αίσθηση ελευθερίας. Δεν είναι τυχαίο που όταν είμαστε ψυχολογικά και σωματικά καλά λέμε ότι πετάμε. Προσωπικά το πετάμε είναι ένα από τα μότο μου που το πιστεύω πολύ και αποτέλεσε και αποτελεί για μένα project πολλών ετών. Η εναέρια γιόγκα σου υπόσχεται ότι θα πετάξεις με απόλυτη αίσθηση ελευθερίας κινήσεων και σκέψεων και το κάνει πραγματικότητα.

Ακόμα να κλείσεις το εναέριο μάθημα σου;

Related posts

Daily Full Body Workout χωρίς εξοπλισμό!

Ειρήνη Αγγελοπούλου

Foam rollers ή κύλινδροι ισορροπίας Τι είναι και γιατί θα τους λατρέψεις

Κατερίνα Δημακοπούλου

BUNGEE WORKOUT η νέα τρέλα στο χώρο του Fitness!!!

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram