Image default
FITNESS NEWS & TRENDS YOGA ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Feet up: το νέο trend στην yoga πρακτική σας!

Αν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε ένα μάθημα γιόγκα ή έστω αν έχεις δει κάποιες από τις άσανες της γιόγκα σε φωτογραφία ή βίντεο τότε σίγουρα έχεις εντυπωσιαστεί από τις ανάστροφες στάσεις της γιόγκα.

Τόσο εντυπωσιακές και ταυτόχρονα τόσο δύσκολες να τις κατακτήσει κάποιος ασκούμενος. Είναι όμως αυτές που πολλές φορές σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τη γιόγκα, που σε κάνουν να επιμένεις και να προσπαθείς την πρακτική σου για να βελτιώσεις μια τέτοια ανάστροφη στάση ενώ ταυτόχρονα σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο χρόνο χρειάζεται για να καταφέρεις αυτή την τέλεια ανάποδη άσανα που είδες και λάτρεψες στο instagram χωρίς φυσικά να τραυματιστείς και να σπάσεις τον αυχένα σου.

Το νέο trend στη γιόγκα που ακούει στο όνομα feet up είναι εδώ για να σε συναρπάσει. Το δοκιμάσαμε και στο προτείνουμε για να το εντάξεις στην πρακτική σου. Με το feet up μπορείς να κάνεις ολόκληρο το ασκησιολόγιο της γιόγκα ακόμα και να δημιουργήσεις τις δικές σου παραλλαγές που θα προσθέσουν κάτι έξτρα στην καθημερινή πρακτική σου ρουτίνα. Με το feet up θα δυναμώσεις και θα τονώσεις όλο σου το σώμα ενώ ταυτόχρονα θα εξασκήσεις και την ευλυγισία σου.

Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες είναι σαν ένα μικρό σκαμνάκι με ένα κενό άνοιγμα στο κέντρο για να μπαίνει το κεφάλι στις ανάστροφες στάσεις και ειδικά μαξιλαράκια στο πλάι όπου τοποθετούνται οι ώμοι. Αν, λοιπόν, είσαι αρχάριος στην γιόγκα και νομίζεις ότι θα χρειαστούν χρόνια πρακτικής για μια ανάστροφη στάση το feet up είναι εδώ για να σε διαψεύσει. Αν είσαι προχωρημένος yogi και θες να βελτιώσεις δύναμη και ισορροπία στις ανάποδες θέσεις τότε το νέο αυτό trend είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου ενώ ταυτόχρονα θα σε κάνει δημιουργικό και θα σε διασκεδάσει.

Είναι ίσως το κατάλληλο εργαλείο για να εξασκηθείς σε στηρίξεις στο κεφάλι (headstands) καθώς ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη δεν δέχονται πίεση. Με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο μπορείς να ξεκινήσεις τις ανάστροφες με το feet up στον τοίχο και όταν νιώσεις σίγουρη να απομακρυνθείς από τον τοίχο. Ιδανικά σου συστήνουμε να συμβουλευτείς έναν καθηγητή φυσικής αγωγής με επιμόρφωση στην γιόγκα. Θα μπορέσει να σε κατευθύνει στην πρακτική με το feet up προοδευτικά και με ασφάλεια.

 

Το σίγουρο είναι ότι θα έχεις γυμναστεί και θα έχεις περάσει φανταστικά και δημιουργικά κατά την διάρκεια της πρακτική σου. Και μάλλον θα με θυμηθείς! Περιμένω τα σχόλια σου από την προσωπική σου εμπειρία με το feet up!

 

Related posts

Yoga και Εφηβεία

Χριστίνα Πετροπούλου

Workout: Ασκήσεις για πόδια και γλουτούς

Ειρήνη Αγγελοπούλου

Mermaiding: Κολύμβηση σαν Γοργόνα! Η νέα τάση στην κολύμβηση αναψυχής

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram