Image default
FITNESS TRAVEL & FITNESS TRAVEL FIT

10+1 tips να μείνεις σε φόρμα ενώ ταξιδεύεις

  1. Πρωινό τρέξιμο. Κλέψε μισή ώρα από τον ύπνο σου πριν πάρεις το πρωινό σου και βγες για jogging στην γύρω περιοχή που μένεις. Και την γυμναστική σου θα έχεις κάνει, και την περιοχή θα έχεις μάθει και ίσως έχεις πάρει και μια ιδέα από τα κοντινά αξιοθέατα.
  2. Περπάτημα με περιήγηση σε αξιοθέατα. Παρακολούθησε μια περιήγηση με τα πόδια στην πόλη που είσαι. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν διάφορες ομάδες που κάνουν άκρως επαγγελματικές περιηγήσεις με ξενάγηση διάρκειας από μία μέχρι συνήθως τρεις ώρες εντελώς δωρεάν. Κάνε αναζήτηση free walkabout tours βάζοντας και την πόλη που θέλεις και σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου ταιριάζει. Έτσι θα έχεις δει αρκετά αξιοθέατα, θα έχεις μάθει πράγματα για το μέρος που είσαι και θα έχεις κάνει και την γυμναστική σου.
  3. Βόλτα με ποδήλατο. Επέλεξε να γυρίσεις το μέρος που είσαι με ένα ποδήλατο. Παντού υπάρχουν πλέον εταιρείες που πολύ εύκολα και με πολύ χαμηλό κόστος μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο για όσες ώρες θέλεις. Θα έχεις κερδίσει πολύτιμο χρόνο από τις μετακινήσεις σου και θα έχεις κάνει γυμναστική απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα και το τοπίο.
  4. Κολύμπα σε μια παραλία. Αν είσαι σε ταξίδι το καλοκαίρι ή σε κάποιο μέρος του πλανήτη με πρόσβαση σε παραλία και καιρό που να επιτρέπει να κολυμπήσεις είναι το λιγότερο εγκληματικό να μην το κάνεις. Είναι άκρως αναζωογονητικό και πέρα από το όφελος της γυμναστικής που θα έχεις θα σου αφήσει και μια σπουδαία εμπειρία.
  5. 30 λεπτά άσκηση στο δωμάτιο που μένεις. Είτε μένεις σε ξενοδοχείο, είτε σε airbnb είτε σε φιλοξενείσαι σε φιλικό σπίτι «κλέψε» 30 λεπτά μέσα στην ημέρα και κάνε γυμναστική στο δωμάτιο σου. Επέλεξε το είδος που θέλεις και γυμνάσου με αυτό. Είτε επιλέξεις να χορέψεις ακούγοντας τα αγαπημένα σου τραγούδια σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι να κάνεις yoga και πιλάτες, είτε να λιώσεις με κοιλιακούς, ραχιαίους και κάμψεις θα έχεις πετύχει το στόχο σου.
  6. Χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις γύρω σου. Αν μένεις σε ξενοδοχείο τσέκαρε αν έχει γυμναστήριο ή πισίνα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αν μένεις αλλού τσέκαρε για τις εγκαταστάσεις γύρω από αυτή. Συνήθως υπάρχουν αρκετά πάρκα με υπαίθρια όργανα γυμναστικής ή ακόμα και δραστηριότητες από ποδήλατο και διαδρομές για τρέξιμο μέχρι κανό σε λίμνη.
  7. Δήλωσε συμμετοχή σε τοπικές δραστηριότητες. Ρώτα να μάθεις τι παίζει στις εγκαταστάσεις που μένεις ή στην περιοχή που κινείσαι και λάβε μέρος σε κάτι που ίσως δεν θα σου πέρναγε καν από το μυαλό. Ποτέ δεν ξέρεις τα θησαυρούς μπορεί να ανακαλύψεις. Μπες στο μάθημα aqua fitness στην πισίνα του ξενοδοχείου σου ή κάνε tai chi στο απέναντι πάρκο με τους ντόπιους. Ακόμα και σε κάμπινγκ όταν είμαι έχω πετύχει να οργανώνει δωρεάν κάθε απόγευμα yoga στην παραλία.
  8. Μετακινήσου με τα πόδια. Κάνε όλες σου τις μετακινήσεις με τα πόδια. Απέφυγε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όποιον άλλο τρόπο μετακίνησης υπάρχει, φόρεσε τα αθλητικά σου και περπάτα μέχρι να φτάσεις εκεί που θες. Στο τέλος της μέρας θα έχεις κάνεις σίγουρα πάνω από 10 χιλιόμετρα χωρίς να το έχεις καταλάβει. Σίγουρα θα σε κρατήσει σε φόρμα!
  9. Χρησιμοποίησε τις σκάλες. Πάρε απόφαση εξ αρχής ότι όσες φορές θα χρειαστεί θα χρησιμοποιήσεις σκάλες αντί για ασανσέρ. Είτε είναι να ανέβεις στον 3ο όροφο είτε στον 13ο! Σκληρό το ξέρω αλλά αποδίδει!
  10. Πιες νερό και ψώνισε φρούτα. Πιες πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σου. Ακόμα περισσότερο αν μιλάμε για καλοκαιρινούς μήνες και ζεστά κλίματα. Ψώνισε φρούτα και λαχανικά για να καταναλώσεις μέσα στην ημέρα αντί να τρως συνέχεια έξω. Έτσι θα κρατήσεις τη σιλουέτα σου και θα σου εξοικονομήσεις και χρήματα για να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό.
  11. Κάνε μια μοναδική δραστηριότητα. Όσο πιεσμένο πρόγραμμα και να έχεις στ ταξίδι σου, κλέψε χρόνο και κάνε κράτηση για μια δραστηριότητα μοναδική στο χρόνο και στο χώρο που βρίσκεσαι. Ανάλογα με το μέρους που βρίσκεσαι δοκίμασε να κάνεις σκι, ορειβασία, rafting, snorkeling ή ακόμα και scuba diving. Σίγουρα θα περάσεις ανεπανάληπτα και θα έχεις γυμναστεί ταυτόχρονα.

Related posts

10+1 motivational quotes

Κατερίνα Δημακοπούλου

Πως επιδρά η σωματική άσκηση στην ψυχολογία;

Χριστίνα Πετροπούλου

Πως επιτέλους θα αδυνατίσω?

George Makkas

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram