Image default

Ο καιρός (επιτέλους) άνοιξε και σιγά σιγά κάνουμε τις εξορμήσεις μας!

Αν έχεις πρόσβαση σε βουνό ή φαράγγι είναι ιδανικό για πεζοπορία ή ακόμα και camping (για απόλυτη σύνδεση με τη φύση).

Η επαφή με τη φύση είναι το καλύτερο ηρεμιστικό… ανακουφίζει το μυαλό, ξεκουράζει το σώμα, γαληνεύει την ψυχή.

Σου υπενθυμίζει ποιοι πραγματικά είμαστε και ποσό ανάγκη έχουμε το οξυγόνο και τα δέντρα γύρω μας.

Αγκαλιάζοντας ένα δέντρο, λαμβάνεις τόση ενέργεια όση σου έλειπε για να συνεχίσεις την πορεία σου. Μία βόλτα στη θάλασσα -ακόμα κι αν δεν κολυμπήσεις- και όλα τα αρνητικά συναισθήματα είναι σα να «πάγωσαν» και είδες ξεκάθαρα τις λύσεις που αναζητούσες

Η Κυριακή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία σου λοιπόν να «συνδεθείς» με τη φύση, να μπορέσεις να βρεις τον εαυτό σου και τις απαντήσεις που ψάχνεις και φυσικά να την απολαύσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Εάν το πρόγραμμα σου, σου επιτρέπει να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για μικρές ή μεγαλύτερες εξορμήσεις είσαι τυχερή/ος κι εύχομαι να απολαύσεις κάθε σου διαδρομή και γιατί όχι να την μοιραστείς και μαζί μας να πάρουμε κι εμείς  μια ιδέα!

  • Έχεις στη διάθεση σου 52 Κυριακές 

Αυτό σημαίνει 52 ημέρες εξόρμησης, 52 ευκαιρίες να αποτοξινωθείς από το άγχος της δουλειάς και των υποχρεώσεων, 52 ημέρες για Εσένα, 52 διαδρομές για να δεις ένα νέο τοπίο ή αν έχεις βρει το αγαπημένο σου, 52 επισκέψεις στο αγαπημένο σου μέρος!

Θεώρησε ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η Κυριακή είναι ημέρα εκδρομής, διάλεξε τον προορισμό, προγραμμάτισε τα οικονομικά σου, ετοίμασε τα απαραίτητα πράγματα για την εκδρομή (μην ξεχάσεις το στρωματάκι της yoga & πετσέτα!), ξύπνα νωρίς το πρωί και απόλαυσε τη διαδρομή σου!

Είναι αναζωογονητικό να ξέρεις ότι έχεις ένα «διάλειμμα» για να γεμίσεις μπαταρίες και να μπορέσεις να είσαι αποδοτική/ος στα καθήκοντα σου.

Είναι ωραία η αίσθηση να ξέρεις ότι έχεις κάπου να πας στο τέλος της εβδομάδας& να αλλάξεις παραστάσεις.

Αισθάνεσαι πληρότητα και ανακούφιση τη στιγμή που φτάνεις στον προορισμό σου.

Αισθάνεσαι ήδη την αλλαγή της ψυχολογίας σου στη διαδρομή του ταξιδιού. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι « Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι», όπως μας έμαθε ο Καβάφης.

 

Εάν καταφέρεις να το κάνεις αυτό κάθε Κυριακή, να εκμεταλλευτείς και τις 52 Κυριακές σου, στο τέλος του χρόνου θα έχεις «φορτίσει» τον εαυτό σου θετικά σε μεγάλο ποσοστό, θα έχεις αναμνήσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους αποτυπωμένες σε αστείες φωτογραφίες, θα έχεις νέες ιστορίες να διηγηθείς, θα έχεις γνωρίσει νέους ανθρώπους, θα έχει ανοίξει κι άλλο το μυαλό σου (το κάνουν τα ταξίδια αυτό με μαγικό τρόπο!) και χωρίς να το καταλάβεις θα έχεις εξελιχθεί και θα έχεις συνδεθεί με τη φύση ακόμα περισσότερο!

Εάν δεν καταφέρεις να εκμεταλλευτείς και τις 52 Κυριακές δεν πειράζει! Σημασία έχει να εκμεταλλευτείς όσες περισσότερες μπορείς για ΕΣΕΝΑ! Δεν είναι διαγωνισμός, είναι ο προσωπικός μας στόχος να δώσουμε στον εαυτό μας το χώρο που χρειάζεται για να αποστασιοποιηθεί από τα καθημερινά του θέματα και να μπορέσει να δει καθαρά τις λύσεις τους! Όσες Κυριακές κι αν εκμεταλλευτείς είναι Δώρο.

Μπορείς να ξεκινήσεις από την επόμενη κιόλας Κυριακή που έρχεται!

Σκέψου εάν θέλεις να κολυμπήσεις, να πεζοπορήσεις, να πας σε φαράγγι, να δεις ένα δάσος κοντά στην περιοχή σου…

Χρησιμοποίησε το google maps, να δεις κοντινά φυσικά τοπία και προορισμούς σχετικά κοντά σου… δες πόσος χρόνος χρειάζεται για τη διαδρομή, ξεσήκωσε την παρέα σου και το πρώτο βήμα έγινε κιόλας!

Μην ξεχάσεις φεύγοντας:

Τρόφιμα, νερό, αντηλιακό, powerbank, φρούτα και την πιο τρελή σου διάθεση για κολύμπι, σκαρφάλωμα, σωματική άσκηση και ο,τι άλλο η ψυχή σου έχει ανάγκη!

Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος αυτής της χρονιάς θα έχεις μία ανεκτίμητη φωτογραφική συλλογή  από στιγμές που σε έκαναν να αισθανθείς ελευθερία και πληρότητα!

~enjoy your moments~ make memories

 

 Σου προτείνω μερικούς ενδεικτικούς κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα:

•Παύλιανη (2 ώρες και 30’)

•Φαράγγι Λεπίδας (2ωρες και 50’)

•Φαράγγι Ασωπού Ποταμού (2 ώρες και 13’)

•Παραλία Ερωτοσπηλιά (50’)

 

 

 

Related posts

Πας στη δουλειά με τα πόδια;

Μαρία Σέρτσου

Τα οφέλη του Pilates στην εγκυμοσύνη

Margarita Preftitsi

Γιατί είναι σημαντικό να κάνω Stretching?

Χριστίνα Πετροπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram