Image default
FITNESS PILATES YOGA

Yoga studio ή γυμναστήριο; τί να επιλέξω?

Ένα επίσης σχετικά μεγάλο δίλημμα που έχει κάποιος όταν ξεκινάει γιόγκα, είναι το αν θα πρέπει να πάει σε yoga studio ή σε ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστηρίου.

Πολλά γυμναστήρια είτε μεγάλα είτε συνοικιακά έχουν εντάξει στα ομαδικά τους προγράμματα κάποιο είδος yoga και pilates.

Για αρχή, Μπράβο σου που το πήρες απόφαση!

Καθένας μας είναι διαφορετικός και στο πρόγραμμα του εκείνος ξέρει ποσό flexible μπορεί να είναι.

Ένα yoga studio, έχει συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας και αρκετά είδη yoga για να επιλέξεις. Έχει σίγουρα πρωινά και απογευματινά τμήματα κι ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι ότι τα groups είναι συνήθως ολιγομελή. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί δε θέλουμε να χάνεται η ενέργεια. Θέλουμε σαν instructors, να μπορούμε να είμαστε δίπλα σου υποστηρικτικά σε κάποια πιθανή δυσκολία σου στην εκτέλεση μίας asana, να αισθάνεσαι ασφαλής.

Ο χώρος είναι ειδικά διαμορφωμένος με όμορφα χρώματα, απαλές μυρωδιές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σου επιτρέπουν να νιώσεις άνετα με το που εισέλθεις. 

Ένα γυμναστήριο ίσως είναι πιο οικονομικό δεδομένου ότι η yoga θα περιλαμβάνεται σε κάποιο πακέτο συνδρομής. Οι ώρες εκεί είναι αισθητά λιγότερες σε σχέση με ένα studio yoga και εξαιτίας αυτού ο αριθμός των ασκουμένων συνήθως ξεπερνάει τους 10. Πράγμα που σημαίνει πως ο instructor ίσως να μην προλάβει να δει κάποιο λάθος ενός ασκούμενου.

Η εποχή είναι τέτοια που καλό είναι να τα λαμβάνουμε όλα υπόψη. Το διαθέσιμο χρόνο μας, την τιμή των διδάκτρων, την απόσταση από το σπίτι ή την εργασία μας, την ποιότητα του μαθήματος … όλα!

Το σημαντικό είναι μετά από κάθε μάθημα yoga να αισθάνεσαι «ότι κάτι πήρες», να αισθάνεσαι διαφορά στο σώμα και την ψυχολογία σου. Μπορείς να κάνεις δοκιμαστικά μαθήματα άλλωστε και να δεις τι σου ταιριάζει! Και αφού το βρεις να μείνεις πιστή/ος στο πρόγραμμα σου, να γίνει η ρουτίνα σου!

Μπορείς να κάνεις έρευνα μέσω του μαγικού εργαλείου Google & google maps και να δεις πόσα γυμναστήρια και yoga studios είναι κοντά στην περιοχή σου, να δεις τα προγράμματα τους, τις τιμές, να περάσεις να δεις τους instructors και να σου λύσουν απορίες… με λίγη καλή διάθεση και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου σίγουρα θα κάνεις την καλύτερη για εσένα επιλογή!

Καλές πρακτικές yoga όπου εσύ επιλέξεις, όπου εσύ αισθανθείς άνετα!

Namaste!

 

Related posts

Ποια είναι η σχέση του χορού με τη yoga;

Margarita Preftitsi

Τα οφέλη της yoga στα παιδιά!

Margarita Preftitsi

Feet up: το νέο trend στην yoga πρακτική σας!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram