Image default
FITNESS FITNESS VIBES APPROVED VIBES ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Podcast: τι είναι και γιατί πρέπει να μπει στη ζωή σου!

Τα podcast ήρθαν και θα μείνουν! Κερδίζουν έδαφος ολοένα και περισσότερο στην αγάπη του κοινού γιατί διασκεδάζουν, ενημερώνουν, εμπνέουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα όποτε αυτός θέλει.

Τι ακριβώς όμως είναι το podcast και τι μπορεί να σου προσφέρει;

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και θα μάθεις τι είναι τα podcast, τι γίνεται με τα Ελληνικά podcast και γιατί πρέπει να τα βάλεις στη ζωή σου τώρα. Παράλληλα θα ενημερωθείς για το πρώτο Ελληνικό fitness podcast κανάλι!

Τι είναι το podcast;

Το podcasting είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούσουν ηχογραφημένες εκπομπές όποτε το ζητήσουν. Τα podcast είναι ψηφιακά αρχεία και όχι ραδιοκύματα, και σε αντίθεση με το ραδιόφωνο έχουν διάρκεια στον χρόνο, και δεν απαιτούν εξοπλισμό μεγάλου κόστους. Τα podcast δημιουργούνται από παραγωγούς οι οποίοι ονομάζονται podcasters ενώ παράλληλα υπάρχουν podcast τα οποία έχουν δημιουργηθεί από οργανισμούς όπως το BBC, και την Deutsche Welle.

Για να το κάνουμε πιο κατανοητό τα podcast μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με ραδιοφωνικές εκπομπές. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι μαγνητοσκοπημένες και δεν έχουν διαφημίσεις. Μπορείς έτσι εύκολα να τα ακούς όποτε θέλεις σε όποια συσκευή smart επιθυμείς και όχι μόνο.

Πότε εμφανίστηκαν τα podcast

Ο όρος podcast εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2004 σε ένα άρθρο του Ben Hammersley στη Guardian. Το podcast αποκαλείται και Personal On Demand broadCAST κυρίως για να αποφευχθεί τυχόν πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων καθώς ο όρος σχετίζεται με το ipod που είναι πνευματική ιδιοκτησία της apple.

Πως λειτουργεί

Τα podcast μπορούν να δημιουργηθούν από καθένα που διαθέτει μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης, και σύνδεση στο internet. Ο παραγωγός ηχογραφεί τις εκπομπές του και τις ανεβάζει στο ίντερνετ απ’ όπου οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν και να το ακούσουν όποτε θέλουν. Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν ένα podcast on line, ή επίσης να το μεταφέρουν σε ένα κινητό ή σε μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου και να το ακούσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Τι προσφέρει

Ανάλογα με το είδος του podcast που επιλέγεις να ακούσεις σαν χρήστης, μπορείς να διασκεδάσεις, να ενημερωθείς, να ακούσεις ένα άρθρο αντί να το διαβάσεις, να εμπνευστείς και να περάσεις μια όμορφη δημιουργική ώρα στο αυτοκίνητο ή όπου αλλού εσύ επιλέξεις. Το κυρίως θετικό με τα podcast είναι ότι δεν μας καθηλώνουν μπροστά σε μια οθόνη καθώς πρόκειται για ηχητικά αρχεία. Μπορείς να το ακούσεις στο αυτοκίνητο ενώ οδηγείς, στο σπίτι ενώ κάνεις δουλείες, στο γραφείο σου όσο εργάζεσαι ή ακόμα και στο μπάνιο σου!

Που μπορείς να τα βρεις

Podcast μπορείτε να βρείτε σε πολλά σάιτ και εφαρμογές, η πιο δημοφιλής και πιο προσβάσιμη από τις οποίες είναι το spotify.

Είδη podcast

Υπάρχουν πολλά είδη podcast. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα podcast για κάθε γούστο. Παρακάτω σου αναφέρουμε μερικά από τα είδη podcast που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στην Ελλάδα.

  • Ενημερωτικά
  • Σχολιασμού
  • Μαγειρικής
  • Διατροφής
  • Εκμάθησης π.χ. ξένων γλωσσών
  • Παρακίνησης
  • Κουτσομπολιού
  • Lifestyle
  • Fitness & wellness
  • Ταξιδιωτικά

Fitness Vibes Podcast

Το πρώτο Ελληνικό Fitness Podcast κανάλι είναι γεγονός από τον Σεπτέμβριο του 2020 και είναι το δικό μας Fitness Vibes Podcast.

Στο Fitness Vibes Podcast θα βρεις θέματα σχετικά με fitness, με wellness, με παρακίνηση για καλύτερη ποιότητα ζωής, θέματα travelfit και για ταξίδια ζωής, περιπέτειας και ευεξίας.

Παρακάτω μπορείς να ακούσεις όλα τα Fitness Vibes Podcast για να τα ακούσεις από το κινητό σου όποτε εσύ θέλεις και να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο την fitness χρονιά σου!

Άκουσε τo Fitness Vibes Podcast ΕΔΩ

Καλή ακρόαση!

Related posts

Βγαίνεις για τρέξιμο solo?

Μαρία Σέρτσου

BUNGEE WORKOUT η νέα τρέλα στο χώρο του Fitness!!!

Τι είναι η ευεξία και πως θα την κατακτήσεις

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram