Image default
ADVENTURE FITNESS TRAVEL & FITNESS ΑΝΑΨΥΧΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Sandboarding: παιχνίδια στη άμμο που θα σε κάνουν ξανά παιδί

Όπως έχω πει πολλές φορές τα ταξίδια είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Κάνοντας ένα ταξίδι πληρώνεις πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με αυτά που σου δίνει και σε μαθαίνει το ταξίδι από μόνο του. Όταν τα ταξίδια συνδυάζονται με δραστηριότητες αναψυχής που θα σε κρατήσουν fit και θα σε διασκεδάσουν όπως όταν ήσουν παιδί τότε η αξία του ταξιδιού είναι ανεκτίμητη.

Το sandboarding είναι μια από αυτές τις δραστηριότητες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Ουσιαστικά πρόκειται για την κατάβαση της πλαγιάς ενός αμμόλοφου χρησιμοποιώντας μια σανίδα αντίστοιχη με αυτή του snowboard. Η διαφορά είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν τελεφερίκ να σε ανεβάσουν ξανά στην κορυφή όπως στα χιονοδρομικά κέντρα. Οπότε όσες φορές χρειαστεί να ανέβεις στην κορυφή του αμμόλοφου θα το κάνεις με πολύ προσπάθεια μόνος σου. Στην κατάβαση όμως θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο.

Sandboarding μπορείς να κάνεις στους αμμόλοφους της Σαχάρας στο Μαρόκο, στην έρημο στο Ντουμπάι και στην επική έρημο Wadi Rum στην Ιορδανία. Εδώ μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στην έρημο της Ιορδανίας σε συνδυασμό με το sandboarding.

Στην πιο απλή του εκδοχή και αν δεν έχεις σανίδα γίνε για λίγο πάλι παιδί και κατέβα την πλαγιά του αμμόλοφου τρέχοντας ή σε καθιστή θέση ή χρησιμοποιώντας μια πλαστική σανίδα για να κάτσεις που τις περισσότερες φορές έχουν μαζί τους οι Βεδουίνοι στο μέρος που είσαι. Το πιθανότερο είναι να καταλήξεις να κατρακυλάς σαν βαρελάκι στο τέλος της κατάβασης και να μην μπορείς να σταματήσεις από τα γέλια. Όσες πιο πολλές φορές το κάνεις τόσο πιο πολύ θα έχεις γυμναστεί και θα έχεις διασκεδάσει με την ψυχή σου.

Το δοκίμασα με σανίδα στην έρημο της Ιορδανίας και χωρίς στην έρημο Σαχάρα στο Μαρόκο. Όλες τις φορές ξανά έγινα παιδί, γέμισα άμμο (που έτσι κι αλλιώς δεν θα το απέφευγα στην έρημο), γυμνάστηκα (ειδικά όταν προσπαθούσα να ξανά ανέβω στην κορυφή του αμμόλοφου), κουράστηκα, διασκέδασα, έκλαψα μέχρι δακρύων και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα!

Related posts

Γιατί άσκηση στο νερό;

Κωνσταντίνος Κάβουρας

Άφησα την καρδιά μου στην Αβάνα. Εσύ?

Κατερίνα Δημακοπούλου

Η ζωή μας ποδήλατο

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram