Image default
FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Body Workout During Your Period!

Η άσκηση κατά την διάρκεια της περιόδου απασχολεί κατά καιρούς όλες τις γυναίκες. Μάθε γιατί και τι γυμναστική πρέπει να κάνεις όταν έχεις περίοδο.

«Δεν θα έρθω. Έχω περίοδο»

Μια φράση, που αν είσαι γυναίκα, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχεις πει σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου. Και πολλές φορές αυτό είναι αλήθεια! ΟΧΙ τόσο λόγω του πόνου, όσο λόγω της μεγάλης ροής που μπορεί να έχουμε ορισμένες μέρες, που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την προπόνησή μας!

Πρέπει όμως να γυμναζόμαστε κατά την διάρκεια της περιόδου;;;

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές. Η απάντηση είναι ναι!!! Μια προπόνηση χαμηλής έντασης κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών θα ήταν ιδανική! Όλα βέβαια εξαρτώνται από το πώς αισθάνεστε εκείνες τις ημέρες και σίγουρα είναι διαφορετικό για καθεμιά από εμάς! Πάντα να ακούτε το σώμα σας!!!

Συμπτώματα:

  • πονοκέφαλος
  • φούσκωμα στην κοιλιά
  • πόνοι στο στήθος και την μέση
  • μεταβολές στην ψυχολογία και την διάθεση
  • κόπωση
  • κούραση
Τα παραπάνω συμπτώματα παρατηρούνται συχνά πριν αλλά και κατά την διάρκεια της εμμηνόρροιας. Τα συμπτώματα αυτά μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε με την άσκηση! Λόγω της άσκησης έχουμε αυξημένη παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση της διάθεσής μας και της ψυχολογίας μας! Επίσης με την άσκηση παρατηρείται μείωση των κραμπών της περιόδου και του πόνου και οι ορμόνες διατηρούνται σε ισορροπία!

Ως γνωστόν η άσκηση είναι «φάρμακο»!!!

Στο παρακάτω βίντεο σας έχω ετοιμάσει μια ρουτίνα χαμηλής έντασης για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης που μπορείτε να κάνετε τις ημέρες της περιόδου σας για να κρατηθείτε σε φόρμα, αλλά και για να ανακουφιστείτε από τυχόν πόνους!

Μην ξεχνάς

Μην ξεχνάτε πως ακόμα και ένα χαλαρό περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει εκείνες τις ημέρες! Μην παραλείπετε τις προπονήσεις σας λοιπόν και πάμε να ξεκινήσουμε!!
Tip:φροντίστε την ενυδάτωσή σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του προγράμματος!!

Related posts

Τι είναι η ευεξία και πως θα την κατακτήσεις

Κατερίνα Δημακοπούλου

Εσύ έχεις fitness playlist?

Στέλλα Δελατόλα

Wellness απόδραση σε πριγκιπάτο

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram