Image default
ADVENTURE FITNESS OUTDOOR ΑΝΑΨΥΧΗ

Ορεινή πεζοπορία! Καταρράκτες Νεμούτας

Είναι μια ιδιαίτερη φυσική δραστηριότητα και τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις είναι πολλά (γυμνάζεσαι, αποκτάς φιλίες κτλ).

Ωστόσο, το πιο δυνατό χαρτί της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι αυτό που εμείς οι άνθρωποι καταπατάμε καθημερινά. Η ΦΥΣΗ!

Είναι το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου, αισθάνεσαι ελεύθερος, ηρεμείς, χαλαρώνεις, σκέφτεσαι θετικά, αποβάλλεις όλα σου τα προβλήματα και εισπνέεις οξυγόνο. Είσαι μακριά από τα αυτοκίνητα, τα καυσαέρια, την πόλη και τα εργοστάσια. Απλά είσαι εσύ και η φύση !

Ξέρετε, πολλές φορές όλα ξεκινούν με μία ιδέα. Σου έρχεται, την επεξεργάζεσαι, τη διαμορφώνεις και την κάνεις πράξη. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι η ιδέα που κάνει τη διαφορά. Ποτέ δεν ήταν. Είναι το τι θα κάνεις με αυτή την ιδέα. Εκεί βρίσκεται και η αξία της! Να την κάνεις πράξη και στο τέλος να ανταμείβεσαι.

Έτσι και εμείς λοιπόν, ξεκινήσαμε την περιπέτεια μας για να πάμε στους καταρράκτες. Εκεί, που ολόκληρη η πεζοπορική διαδρομή βαδίζει στα χνάρια του μυθικού ήρωα Ηρακλή. Εκεί, όπου πραγματοποίησε τον τέταρτο από τους 12 άθλους του. Ο μύθος λέει για τον Ερύμανθο κάπρο, ένα μυθικό αγριογούρουνο που συμβόλιζε τη μανία του ποταμού όταν φούσκωναν τα νερά του και προκαλούσε καταστροφές. Ο τόπος αυτός, παρουσιάζει μία σπάνια και αναξιοποίητη φυσική ομορφιά που σε κάνει να απορείς, πώς γίνεται να μην αναφέρεται στους κορυφαίους προορισμούς των τουριστικών οδηγών. Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη των καταρρακτών στη Νεμούτα και ελάχιστοι τους έχουν επισκεφθεί. Έλα μαζί μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι και άσε τη φύση να σε ταξιδεύσει!

“Είναι η ζωή σου και τελειώνει μια στιγμή τη φορά!”

Related posts

Πόσο συχνά κάνεις μασάζ;

Μαρία Σέρτσου

Πρόληψη: γιατί είναι η καλύτερη θεραπεία!

Χριστίνα Πετροπούλου

Jump up to the sky, make yourself fly!

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram