Image default
FITNESS WELLNESS ΣΩΜΑ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Μάθε πως θα βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου!

Μια την έχουμε, συνέχεια την ακούμε, ξέρουμε γενικά τι είναι και ίσως λίγο ειδικά. Ένας συμπυκνωμένος βομβαρδισμός της έννοιας της δεν είναι κακώς, σε όποιον αντέχει και θέλει να αναγνώσει κάτι τέτοιο.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αποτελεί στόχο όλων των σύγχρονων κοινωνιών. Η ποιότητα ζωής είναι η κατάσταση καλής ζωής ως συνισταμένη δύο παραγόντων: της ικανότητας να επιτελούνται οι καθημερινές δραστηριότητες που αντανακλούν σωματική, κοινωνική και ψυχική ευρωστία και της ικανοποίησης του ατόμου σε ότι αφορά την λειτουργικότητα του και τον έλεγχο μιας πάθησης (πόνο, χρόνια προβλήματα κ.α.).

Η κινητοποίηση, με σκοπό την επίτευξη των ικανοτήτων για την ευεξία, επιτυγχάνεται μέσω της φυσικής δραστηριότητας είτε με άσκηση είτε με προπόνηση.

Ως φυσική δραστηριότητα ορίζεται οποιαδήποτε κίνηση του σώματος παράγεται από τους σκελετικούς μύες και αποδίδει μια σημαντική αύξηση ενεργειακής δαπάνης πάνω από την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας. Η ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας είναι ο βασικός μεταβολισμός και αποτελεί τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα για τις βασικές ζωτικές λειτουργίες του.

Άσκηση είναι κάθε μορφή ψυχαγωγικής δραστηριότητας ενώ η προπόνηση είναι η συστηματική επανάληψη των ασκήσεων, για χρονικό διάστημα πολλών εβδομάδων ή μηνών με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ή και των λειτουργιών του οργανισμού.

Η φυσική κατάσταση αποτελεί συστατικό στοιχείο της κατάστασης απόδοσης. Βασίζεται κυρίως στη συνδυασμένη δράση των ενεργειακών διαδικασιών του οργανισμού και ιδιαίτερα των μυών και εμφανίζεται ως ικανότητα δύναμης, ταχύτητας, αντοχής και ευκινησίας σε συνδυασμό με τις απαραίτητες ψυχικές ιδιότητες.

Και επειδή είναι πολλές οι άγνωστες λέξεις θα σας αφήσω να ξεκουραστείτε και θα επιστρέψω με μεγαλύτερη ανάλυση όλων των εννοιών που κυκλοφορούν γύρω μας.

Related posts

Τα οφέλη του Pilates στην εγκυμοσύνη

Margarita Preftitsi

10+1 λόγοι να δοκιμάσεις Aerial Yoga

Κατερίνα Δημακοπούλου

Ποια είναι η έννοια του χορού;

Margarita Preftitsi

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram