Image default
FITNESS OUTDOOR WELLNESS ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Πας στη δουλειά με τα πόδια;

Χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ακόμα και για να πάρω τον αέρα μου. Στη δουλειά, στη βόλτα, στα ψώνια με ρόδες, όχι χειροκίνητες! Όλος μου ο ενδιάμεσος χρόνος από υποχρεώσεις και δουλειές καθισμένος φαρδύς – πλατύς σε μια θέση, με κολλημένο το πόδι στο γκάζι φρένο.

Αποφάσισα να το αλλάξω λίγο. Όχι επειδή είμαι μάγκας, απλά αποφάσισα 3 μέρες μα δανείσω το αμάξι μου. Οπότε από τις προτεινόμενες λύσεις μεταφοράς μου διάλεξα να πηγαινοέρχομαι με τα πόδια. 3 χιλιόμετρα είναι αυτά σιγά το δύσκολο. Έτσι και έγινε.

Αυτές τις τρεις μέρες κατανάλωνα 1 ώρα επιπλέον στο δρόμο προς και από την δουλειά. Ήταν πολύ ευχάριστο. Ξεκινούσα λίγο νωρίτερα και πήγαινα στις υποχρεώσεις μετά την δουλειά λίγο αργότερα. Ένας καφές λιγότερος.

Βέβαια είμαι η τυχερή της παρέας. Η δουλειά μου είναι κοντά. Δεν κυκλοφορώ με τακούνια (όχι ότι δε μπαίνουν σε τσάντα). Και το βασικότερο όλων δεν ιδρώνω εύκολα.

Ωστόσο θα μπορούσαμε όλοι να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το είδος μετακίνησης. Και ίσως πιο εύκολα σε ένα ποδήλατο. Ένας ευεργετικός και ωφέλιμος τρόπος μεταφοράς το ίδιο μας το σώμα. Ίσως να μη μπορούμε όλοι να φτάσουμε στη δουλειά με τα πόδια αλλά σίγουρα μπορούμε να καλύψουμε κοντινές αποστάσεις. Υπάρχουν υποχρεώσεις που δεν είναι αναγκαίο το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι.

Επίσης ο χρόνος είναι μια καλή δικαιολογία που ξεκάθαρα εξαρτάται μόνο από μας. Ίσως αν ρυθμίζουμε λίγο το πρόγραμμα μας να βάλουμε τουλάχιστον μισή ώρα συνεχόμενου περπατήματος στην μέρα μας.

Το περπάτημα συστήνεται σε όλες τις ηλικίες έχοντας ελάχιστους περιορισμούς σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα. Εύκολη και απλή λύση γυμναστικής χωρίς απαιτήσεις εξειδικευμένου εξοπλισμού. Ιδανικά ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και έξω από την πόρτα. Σχηματίζεις μια τρίλιζα (9 τετράγωνα) και πάλι μέσα. Έναν ρυθμό που ακολουθεί το σώμα σου, όχι αργό, όχι γρήγορο, όχι εξουθενωτικό και ξεμούχλιασες.

Ίσα ίσα για να νιώσεις καλύτερα. Κάτι θα σου αρέσει στο δρόμο. Κάτι θα σε προκαλέσει να το κάνεις και αύριο. Και πίστεψε το, αν έχεις γίνει ένα με το αυτοκίνητο σου την πρώτη φορά θα ναι πολύ βαριά τα πόδια. Η αναπνοή θα απορεί πως θα πρέπει να ακολουθήσει. Η καρδιά θα ψάχνεται τι τέμπο να χτυπήσει. Και έτσι για το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η βαλεριάνα που θα σε κοιμίσει το βράδυ.

Την άλλη μέρα αν είσαι πιασμένος θα καταλάβεις πόσο πολύ έχεις εγκαταλείψει το σώμα σου. Εγώ για μένα δε το θέλω. Εσύ για σένα;;;;

Related posts

Canyoning: η μαγεία των φαραγγιών!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Γιατί fitness vibes?

Κατερίνα Δημακοπούλου

Η αξία της κολύμβησης!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram