Image default
FITNESS RETREAT TRAVEL & FITNESS TRAVEL FIT WELLNESS YOGA ΑΝΑΨΥΧΗ

Τα 5+1 Καλύτερα Νησιά για Γιόγκα και Διακοπές στην Ελλάδα

Ο παρατεταμένος εγκλεισμός και ο φόβος της αβεβαιότητας λόγω της πανδημικής κρίσης έχουν δημιουργήσει στρεσογώνες στιγμές στους ανθρώπους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται σε διεξόδους διαφυγής και χαλάρωσης, με την Ελλάδα να αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό που παρέχει ασφάλεια και το βαθύ μπλε της θάλασσας να αποτελεί εγγύηση χαλάρωσης και ηρεμίας. 5+1 ελληνικά νησιά αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για διακοπές με γιόγκα. Οι θεματικές και εναλλακτικές εξορμήσεις ανανέωσης και χαλάρωσης (yoga retreat) κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο με ανθρώπους να θέλουν να νιώσουν την εμπειρία των εναλλακτικών προορισμών, το φως, τη θάλασσα, το τοπικό φαγητό και την ένωση μια ομάδας μέσα από καθημερινές πρακτικές γιόγκα. Αλώστε το ελληνικό καλοκαίρι είναι ένα βίωμα, μια ιδέα, μια κατάσταση μυαλού που ταιριάζει και συνδέεται άρρηκτα με την φιλοσοφία της yoga.

1.Ικαρία

Η Ικαρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένας από τους παγκόσμιους προορισμούς yoga retreat. H ζωή κινείται σε άλλους ρυθμούς, με τον χρόνο να έχει σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο που συμπεριλαμβάνεται στα 5 μέρη του κόσμου με τη μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας (blue zone). Τα πανηγύρια είναι μέρος της πολιτιστικής κουλτούρας του νησιού όπου ντόπιοι και επισκέπτες δημιουργούν μια τελετουργία που φτάνει σε ένα άλλο επίπεδο τη σημασία της κοινότητας. Μοναδικές παράλιες και το ιδιαίτερο φαγητό συνθέτουν ένα μοναδικό ανάγλυφο τοπίου και ανθρώπων.

  1.  Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα μυστηριακό και ανεξερεύνητο νησί με ιστορία, μοναδική χλωρίδα και πανίδα, γαστρονομία, παράλιες και ένα εναλλασσόμενο τοπίο που δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα. Άμμος, Αλάτι, Θάλασσα, Ουρανός, στοιχεία της φύσης που καλύπτουν σε μεγάλη έκταση το νησί Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι 30% της επιφάνειας του νησιού είναι προστατευμένο και υπάγεται στο Natura 2000. Η παράλια Keros, είναι μια από τις 10 καλύτερες στο κόσμο για τους λάτρεις του Kite surf. Το νησί του Ηφαίστου με πολλά αρχαία αξιοθέατα έχει ιδιαίτερη ενέργεια με εντυπωσιακά τοπία όπως οι Αμμοθήνες, το Φαρακλό, και οι Αλυκές.

  1. Κύθηρα

Τα Κύθηρα ένα νησί που το λευκό κυριαρχεί και το έντονο γαλάζιο χρώμα της θάλασσας σε συνδυασμό με υπέροχες μυρωδιές από λεβάντα, τη σεμπρεβίβα (γνωστό φυτό Κυθήρων) και άγριες ομορφιές, που φτιάχνουν ένα απίστευτο σκηνικό.

Ένα νησί που συνδυάζει έντονο το στοιχείο του νερού, που έχεις την ευκαιρία να κάνεις πεζοπορία στους καταρράκτες της Φόνισσας και Νεράιδας και στους νερόμυλους σε ένα τοπίο γεμάτο από πλατάνια. Η Χώρα με τα ωραία μαγαζάκια, το αρχαιολογικό μουσείο και την απαράμιλλη θέα από το κάστρο είναι από τις ομορφότερες σε ελληνικό νησί. Ο Αβλέμονας είναι ένας κόλπος που μοιάζει να έχει βγει από κάποια ταινία.

Τα Εναλλακτικά Κύθηρα στο νότιο σημείο της Πελοποννήσου είναι ένα νησί με πολλές εναλλαγές τοπίου, ιδανικό μέρος για στιγμές χαλάρωσης και ανασυγκρότησης.

  1. Αστυπάλαια

Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις yoga σε μια από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου, κάτω από ένα επιβλητικό κάστρο και να ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο;

Σκέφτηκες ποτέ ένα μέρος που να μπορείς να συνδυάσεις τη καθημερινή σου πρακτική με τις ομορφιές ενός νησιού με εκπληκτικές παραλίες, μοναδικό φαγητό, παράδοση, μια ιδιαίτερη γαλήνη και απλότητα;

Ο κρυμμένος αυτός θησαυρός βρίσκεται κάπου μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, που άμα το δεις από ψηλά νομίζεις ότι σχηματίζεται μια πεταλούδα. Γι’ αυτό και ονομάστηκε η Πεταλούδα του Αιγαίου. Η Αστυπάλαια, παρέμενε ακόμα ένα ανεξερεύνητο μέρος για πολλούς από εμάς και μας καλούσε να την εξερευνήσουμε.

Το νησί, οι άνθρωποι είναι τόσο απλοί που σε έκαναν να νιώθεις ότι περπατάς στη γειτονιά γύρω από το σπίτι σου.

Η αποκάλυψη θα γίνει στην ημερήσια εκδρομή στα νησιά Κουνούποι και Κουτσομύτης. Απαράμιλλη ομορφιά των γαλαζοπράσινα νερών με ένα beach bar στους Κουνούπους, πραγματικά ανέγγιχτο από το χρόνο.

  1. Άνδρος

Η Άνδρος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί, που έχει το προνόμιο, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, επίσης μία πανέμορφη παραλία με καταγάλανα νερά, που θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Στα 100 μέτρα μπορείς να συναντήσεις τρεχούμενα, πεντακάθαρα νερά σε ένα μικρό καταρράχτη. Αν είσαι από τους τυχερούς μπορεί να κολυμπήσεις μαζί με κάποιον κύκνο στη παραλία.

Ένα μέρος γεμάτο μηνύματα και ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια. Ένα μέρος με τρομερή βιοποικιλότητα, ενταγμένο στο Natura 2000.

Φαγητό μαμαδίστικο από τα υπέροχα χεράκια της σοφής κυρίας Ζέτας με τον απίθανο μουσακά και τα γεμιστά της να δημιουργούν μια γευστική πανδαισία στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου, κάτω από τα πλατάνια.

Αυτή είναι η Άχλα, που παρότι είναι πολυδιαφημισμένη, έχει διατηρήσει τη μυστικότητα της. Ένας επίγειος παράδεισος, το απόλυτο μέρος για να απομονωθείς, να κάνεις την ενδοσκόπηση σου και να γαληνέψεις την ψυχή σου.

Εδώ η λέξη retreat δικαιολογεί πλήρως νόημα της.

Αίγινα

Η τελευταία bonus επιλογή είναι η Αίγινα είναι ένας προορισμός εύκολος που ενδείκνυται για ένα ολιγοήμερο yoga retreat. Το νησί έχει ιδιαίτερη ενέργεια με το Φως της να έχει εμπνεύσει αρκετούς καλλιτέχνες που έζησαν και δημιούργησαν. Η ιστορία του και οι πολλές εναλλαγές του τοπίου εγγυώνται ένα ξένοιαστο break από τη καθημερινότητα σας.

Στο site μου https://www.purefitness.gr/ μπορείς να βρεις πληροφορίες για όλα τα retreats που οργανώνω και να έρθεις στην παρέα μας! Σε περιμένω!

 

Related posts

Ποια είναι η σχέση του χορού με τη yoga;

Margarita Preftitsi

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: πιο επίκαιρη από ποτέ! Γιατί τώρα;

Κατερίνα Δημακοπούλου

Μυικό “Κάψιμο”! Που οφείλεται?

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram