Image default
FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Τα 5 καλύτερα tips για ένα αποδοτικό workout!

Πολλοί ασκούμαστε συστηματικά κάποιοι όμως από εμάς έχουν εμφανή αποτελέσματα ενώ άλλοι όχι. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Πώς θα κάνεις πιο αποδοτικό το πρόγραμμα γυμναστικής σου;

Μαζί θα δούμε κάποιους λόγους για τους οποίους δε βλέπουμε άμεσα το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και πως μπορούμε να το αλλάξουμε.

Η ώρα της προπόνησης σου.

Είναι σημαντικό να έχεις μια ρουτίνα όσον αφορά την προπόνηση σου, να μπορείς δηλαδή να πειθαρχήσεις στο πρόγραμμα που εσύ ορίζεις. Όρισε μια ώρα που σε εξυπηρετεί με βάση την εργασία σου και τις όποιες υποχρεώσεις έχεις και τήρησε το! Το σώμα θυμάται, είναι αυτό που λέμε “muscle memory” όποτε όταν το έχουμε προγραμματίσει για κάτι συγκεκριμένο μία συγκεκριμένη ώρα εκείνο γνωρίζει πως να ανταποκριθείς. Επιπλέον είναι καλό για την ψυχολογία σου να γνωρίζεις πως έχεις τουλάχιστον μία ώρα αποκλειστικά για εσένα και αυτό που αγαπάς!

Η διατροφή σου μετά την άσκηση.

Μετά από έντονη άσκηση το σώμα σου έχει χάσει αρκετά υγρά (ειδικά εάν έχεις κάνει αερόβια άσκηση) και χρειάζεσαι σίγουρα ενυδάτωση. Προτίμησε φρέσκο χυμό για την αναπλήρωση των υγρών.

Καλό είναι μισή ώρα περίπου μετά την προπόνηση σου να φας ένα φρούτο ή ακόμα καλύτερα να πιεις ένα smoothie με βάση το γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου, θα πάρεις όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεσαι με έλεγες θερμίδες και υπέροχη γεύση!

Μην κάνεις μόνο συγκεκριμένες ασκήσεις.

Έχει αποδειχθεί ότι η γυμναστική σουηδικού τύπου, γνωστή ως “functional” ή «κυκλική προπόνηση» έχει καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα μας συγκριτικά με συνηθισμένες ρουτίνες. Επιπλέον δε βαριέσαι αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και συνδυασμών.

Εάν ασκείσαι μόνη/ος σου στο χώρο σου υπάρχουν αρκετά video στο YouTube από αξιόλογους εκπαιδευτές που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αυτό ενδείκνυται σε ανθρώπους που έχουν όμως κάποιες βασικές γνώσεις για τη λειτουργία του σώματος και την αποφυγή τραυματισμών κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εάν ακόμα ψάχνεις με τι να ασχοληθείς, ευτυχώς οι επιλογές είναι πααααρα μα παρα πολλές..

  • Aerobic
  • Kangoo jumps
  • Aqua aerobic
  • Vinyasa yoga
  • CrossFit
  • Bungee fitness training
  • Aerial yoga/ hoop/ trapeze
  • Pole dancing
  • Σύγχρονος χορός

Αυτά είναι μερικά από τα οποία σίγουρα θα βρεις στην περιοχή σου για να μπορέσεις να δοκιμάσεις και να δεις ποιο σου ταιριάζει.

Πειθαρχία

Πειθαρχία στην προπόνηση, να μπορείς να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα που έχεις βάλει. Θυμήσου ότι αυτό είναι κάτι που κάνεις για εσένα, δεν είναι μια τυπική «υποχρέωση».

Πειθαρχία στη διατροφή σου και στις συνήθειές σου γενικότερα.

Το σώμα σου έχει ανάγκη από τροφή, όχι όμως οποιαδήποτε τροφή, μη το επιβαρύνεις με κακής ποιότητας φαγητό ούτε με ποσότητες που δε σου χρειάζονται.

Εάν τρέφεσαι σωστά και ασκείσαι 3 φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά σε 4 κιόλας εβδομάδες θα δεις αποτέλεσμα.

Να κάνεις προπόνηση με όρεξη!

Να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική, ή ο,τι μουσική θέλεις να ακούσεις τη δεδομένη στιγμή και να ζήσεις τη στιγμή! Να κάνεις προπόνηση επειδή αγαπάς τον εαυτό σου και σέβεσαι το σώμα σου, όχι επειδή μισείς το σώμα σου και θέλεις να το αλλάξεις, έχει τεράστια διαφορά.

Αυτά είχα να σου πω με πολλή αγάπη και σεβασμό για να δεις σύντομα το αποτέλεσμα στο σώμα σου και κυρίως στην ψυχολογία σου.

 

Namaste!

Related posts

Body Workout During Your Period!

Ειρήνη Αγγελοπούλου

Τα 5+1 Καλύτερα Νησιά για Γιόγκα και Διακοπές στην Ελλάδα

Φωτεινή Μπήτρου

10+1 motivational quotes

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram