Image default

Τελικά τείνω να συμφωνήσω ότι η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Όπως κάποτε είπε ο νομπελίστας φυσικός Albert Einstein για να συνεχίσεις να κινείσαι πρέπει να έχεις ισορροπία. Ή αν το δούμε από την άλλη πλευρά για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας. Και το ποδήλατο είναι ένας σπουδαίος τρόπος να το κάνουμε αυτό.

Στην δύσκολη εποχή που ζήσαμε και ακόμα περνάμε όλοι μας αναζητήσαμε το περπάτημα στη φύση, έναν περίπατο με φίλους, μια βόλτα με το ποδήλατο μας. Είναι λοιπόν, η ευκαιρία που περιμέναμε να βάλουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας. Είτε ως μέσο μετακίνησης για τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας είτε ως μέσο άσκησης.

Το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσουμε χρόνο στις μετακινήσεις μας, θα βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση, θα δυναμώσουμε τα πόδια μας, θα γυμναστούμε ενώ παράλληλα θα προστατεύουμε και το περιβάλλον πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό.

Θα χρειαστούμε εκτός από το ποδήλατο μας και ένα κράνος για να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις μας. Ήδη αρκετές πόλεις στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει ποδηλατόδρομους προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη. Και μακάρι σε λίγα χρόνια να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι παντού.

Ξεκίνησε με μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη για να εξυπηρετείς τις καθημερινές ανάγκες ή για να πηγαίνεις από το σπίτι μέχρι τη δουλειά σου εφόσον αυτό είναι εφικτό ή με μια μικρή βόλτα στην εξοχή αν μένεις κάπου κοντά και σε λίγο καιρό θα είσαι σε θέση να κάνεις και μεγαλύτερες αποστάσεις. Και έτσι θα μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιείς το ποδήλατο και για την γυμναστική σου πιο συστηματικά.

Άλλωστε η αίσθηση ελευθερίας και η ευεξία που θα νιώσεις με μια βόλτα με το ποδήλατο είναι μοναδική. Θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί. Ιδιαίτερα αν η βόλτα σου δεν είναι μόνο για δουλειές στην πόλη αλλά συνδυαστεί λίγο και με φύση.

Τα ποδήλατα με ταχύτητες είναι σαν τους ανθρώπους. Έχουν πολλές δυνατότητες. Και οι άνθρωποι και τα ποδήλατα. Αλλά συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο μία ταχύτητα. Και στα ποδήλατα και στους ανθρώπους. Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις τις ταχύτητες – δυνατότητες του ποδηλάτου αλλά και τις δικές σου λίγο περισσότερο για το καλό της υγείας σου αλλά και του περιβάλλοντος;

Related posts

Εσύ έχεις fitness playlist?

Στέλλα Δελατόλα

Ποια είναι η σχέση του χορού με το pilates;

Margarita Preftitsi

Τα οφέλη του Pilates στην εγκυμοσύνη

Margarita Preftitsi

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram