Image default
FITNESS TIPS & THOUGHTS VIBES ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

20 tips για να μείνεις fit και με θετικά vibes

  1. 8 ώρες ύπνου. Κοιμήσου καθημερινά 8 γεμάτες ώρες ώστε ο οργανισμός σου να προλαβαίνει να ξεκουράζεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τις καθημερινότητας σου.
  2. Ξύπνα νωρίς το πρωί. Ξεκίνα την ημέρα σου νωρίς το πρωί που ο οργανισμός μας είναι πιο παραγωγικός και θα έχεις όλο το χρόνο και την ενέργεια να προλάβεις όλα όσα απαιτεί να κάνεις το ημερήσιο πρόγραμμα σου.
  3. Σωστή διατροφή. Φρόντισε να παίρνεις 5 γεύματα την ημέρα (σχεδόν κάθε 3 ώρες) για να μπορεί ο μεταβολισμός σου να λειτουργεί και να παραμένει ενεργοποιημένος όλο το 24ωρο.
  4. Πιες νερό. Κατανάλωσε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό. Αν μπορείς πιες και περισσότερο. Θα σε ξεδιψάσει, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σου και θα κρατήσει και μακριά από πειρασμούς.
  5. Πρωινό γεύμα. Μην παραλείπεις ποτέ το πρωινό σου γεύμα. Φρόντισε να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες για να σου δώσουν ενέργεια.
  6. Φυσική δραστηριότητα. Ένταξε στο πρόγραμμα σου μία ώρα την ημέρα φυσική δραστηριότητα. Επέλεξε από απλό περπάτημα ή ποδήλατο, να πας γυμναστήριο, να κάνεις το άθλημα που σου αρέσει ή ακόμα και να κολυμπήσεις στη θάλασσα.
  7. Διαλογισμός. Κάνε διαλογισμό για 10 λεπτά την ημέρα. Επέλεξε το πρωί ή το βράδυ και αφιέρωσε 10 λεπτά ηρεμίας στον εαυτό σου. Τα αξίζεις!
  8. Υγιεινή φροντίδα. Αφιέρωσε τον χρόνο που χρειάζεται το σώμα σου καθημερινά για την υγιεινή του φροντίδα (πλύσιμο δοντιών, ντουζ κλπ).Θα τονώσει το σώμα σου και θα σου δώσει αέρα φρεσκάδας.
  9. Χόμπι. Διάλεξε το χόμπι σου και ασχολήσου λίγη ώρα με αυτό το απογευματάκι για να χαλαρώσεις. Είτε έχεις ως χόμπι να ακούς μουσική είτε να ζωγραφίζεις είτε κάτι άλλο θα σε ξεκουράσει και θα σε κάνει να ξεφύγεις από τα προβλήματα σου.
  10. Ρουτίνες. Δημιούργησε ρουτίνες για τα πράγματα που κάνεις κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο.
  11. Διαχείριση χρόνου. Διαχειρίσου τον χρόνο σου καλύτερα και μην τον σπαταλάς σε ανούσια πράγματα. Είναι πολύτιμος.
  12. Αποταμίευσε και επένδυσε. Κάνε αποταμίευση και επένδυσε τα χρήματα σου σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που να αξίζει τον κόπο.
  13. Γέλιο. Να γελάς πιο συχνά. Είναι ευτυχία.
  14.  τους στόχους σου. Οραματίσου που και πως θες να είσαι σε 5 χρόνια από σήμερα και προσπάθησε για αυτό. Και όταν λέω που και πως εννοώ και εσωτερικά και εξωτερικά και επαγγελματικά και προσωπικά!
  15. Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους. Απομάκρυνε από τον περίγυρο σου όλους τους ανθρώπους που σε κάνουν να μην νιώθεις άνετα, σε μειώνουν, σε στεναχωρούν και σε πιέζουν με άσχημο τρόπο. Δηλαδή όλους αυτούς που δεν σε αφήνουν να αναπνέεις.
  16. Δώσε τροφή στο μυαλό. Μια φορά την εβδομάδα ή και περισσότερο διάβασε ένα βιβλίο, άκουσε ένα podcast ή δες ένα ντοκιμαντέρ. Δώσε κάτι καινούριο και άγνωστο μέχρι τώρα στο μυαλό σου να έχει να σκέφτεται.
  17. Μάθε κάτι καινούριο. Παρακολούθησε μαθήματα για κάτι καινούριο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον είτε online είτε δια ζώσης.
  18. Κράτα επαφές. Διατήρησε και ενίσχυσε τις επαφές σου με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου. Όλοι έχουμε δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα αλλά η επαφή με τους αγαπημένους μας (φίλους, συγγενείς, οικογένεια ή όποιους έχουμε επιλέξει) είναι αναζωογονητική.
  19. Νόμος 5 λεπτών. Εφάρμοσε το νόμο των 5 λεπτών σε όσα σε αναστατώνουν, σε θυμώνουν και σε στεναχωρούν. Αναρωτήσου πόση σημασία θα έχει αυτό που σε αναστατώνει, θυμώνει, στεναχωρεί τώρα μετά από 5 χρόνια και αν η απάντηση σου είναι καμία δώσε απλά 5 λεπτά χρόνο στο συναίσθημα σου, ηρέμησε και πήγαινε παρακάτω. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
  20. Δημιούργησε αναμνήσεις. Απόλαυσε και διασκέδασε τη ζωή σου. Είναι δώρο. Δημιούργησε τις καλύτερες αναμνήσεις που μπορείς με αυτούς που αγαπάς και μην ξεχνάς να τους το λες. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Related posts

Σκολίωση: όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Μαρία Σέρτσου

Μείνε σε φόρμα στο σπίτι – Covid Edition

Κατερίνα Δημακοπούλου

Jump up to the sky, make yourself fly!

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram