Image default
DANCE FITNESS ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Χοροθεραπεία σε συνθήκες καραντίνας. Το δοκίμασες;

Είναι ο χορός θεραπεία; Πόσα γνωρίζεις για την χοροθεραπεία; Σε συνθήκες καραντίνας μπορείς να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Διάβασε παρακάτω και μάθε όλα τα οφέλη της χοροθεραπείας.

2020… Μια χρονιά όπου ολόκληρη η ανθρωπότητα έπρεπε βίαια και δραστικά να μπει σε μια νέα πραγματικότητα. Βιώνοντας λοιπόν όλη αυτή τη συνθήκη και ζώντας πάρα πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι, περνώντας πολύ χρόνο με τον εαυτό μας, με την οικογένειά μας και νοιώθοντας ότι «ξεμένουμε» από διεξόδους. Αυτοί οι παράγοντες εγκλεισμού μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικές, αλλά και σωματικές διαταραχές και ένας καλός τρόπος να διατηρηθεί σε υγιή πλαίσια το μυαλό και το σώμα μας, είναι με τη βοήθεια της γυμναστικής. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, «Νους υγιής εν σώματι υγιή!».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκγύμνασης, ένας όμως υπέροχος τρόπος που αγαλλιάζει το σώμα και το πνεύμα, είναι ο χορός. Έχετε σκεφτεί ποτέ, να επιλέξετε τη χοροθεραπεία ως μέσο εκγύμνασης, θεραπείας και επικοινωνίας;

Τι είναι η χοροθεραπεία;

Η θεωρία σχετικά με την ευεργετική επίδραση του χορού, σχετίζεται με το ότι η κίνηση του σώματος αντανακλά στο εσωτερικό του ανθρώπου. Το σώμα λοιπόν και το μυαλό είναι απόλυτα συνδεδεμένα και η σχέση αυτών των δύο είναι αρμονική. Μέσω συγκεκριμένων θεραπευτικών κινήσεων ξεκινάει μια θεραπευτική πρόοδος.

Υπάρχουν κάποιοι τομείς, όπως ο ψυχολογικός, ο συγκινησιακός, ο πνευματικός, ο διανοητικός, στους οποίους μέσω της χοροθεραπείας επέρχεται αρμονία μεταξύ τους. Οι Isadora Duncan, Martha Graham και Doris Humphrey ήταν οι πρωτοπόροι την δεκαετία του 20’ και με την δουλειά τους έδωσαν το έναυσμα, ώστε να διατηρηθεί ο όρος χοροθεραπεία και να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Οι πρωτοπόροι αυτοί καταλάβαιναν τα οφέλη της, μέσα από δικές τους εμπειρίες. Ωστόσο, τρεις παράγοντες επηρέασαν την πρόοδο και εξέλιξη της. Αυτοί ήταν: Ο μοντέρνος χορός, η κινητική ανάλυση και η θεωρία της ψυχολογικής ανάλυσης.

χοροθεραπείας, χορός

Η αρχή της χοροθεραπείας

Η χορεύτρια Marion Chace φαίνεται ότι το 1920 ήταν εκείνη, η οποία ανέδειξε εκ νέου την χοροθεραπεία, διδάσκοντάς την και χρησιμοποιώντας την σε άτομα που είχαν πρόβλημα. Είχε αναπτύξει την θεωρία, ότι ο χορός είναι ένα μέσο που το χρειάζεται ο άνθρωπος για ένα είδος επικοινωνίας.

Οι έρευνες σχετικά με τις θεωρίες για την χοροθεραπεία ακόμα εξελίσσονται. Το βέβαιο όμως είναι ότι είναι ένα ευεργετικό μέσο, το οποίο θεραπεύει την ψυχή και το σώμα, βοηθάει στο να εξωτερικευτούν συναισθήματα, να ξεπεραστούν καταστάσεις και όλα αυτά με την έκφραση του πιο μεγάλου αισθητηρίου οργάνου του ανθρώπου, το σώμα μας!

Διασκέδασε το!

Βάλτε λοιπόν μουσική στη διαπασών! Φορέστε ένα μεγάλο χαμόγελο!  Εκμεταλλευτείτε τη οικειότητα του σπιτιού σας! Μείνετε με τις κάλτσες σας… ακόμα και με τις πυτζάμες σας, γιατί όχι; Επιλέξτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και εκφραστείτε, γυμνάζοντας το σώμα και το πνεύμα σας!

Related posts

Bikini Body Challenge

Κατερίνα Δημακοπούλου

Feet up: το νέο trend στην yoga πρακτική σας!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Wellness Retreat Cappadokia

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram