Image default
FITNESS WELLNESS ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Πρόληψη: γιατί είναι η καλύτερη θεραπεία!

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Μια φράση, που όλοι έχουμε ακούσει, ειδικά από τις γιαγιάδες μας στην παιδική μας ηλικία.

Μια φράση, που την γνωρίζουμε αλλά δεν την αναγνωρίζουμε στην καθημερινότητα μας.

 

Σημερινοί ρυθμοί ζωής

Οι ρυθμοί όλων είναι γρήγοροι και ο χρόνος περιορισμένος, εάν ζεις σε μεγάλη πόλη, το γνωρίζεις πολύ καλά. Πρόχειρο φαγητό, έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, άγχος για να πας στη δουλειά, άγχος στη δουλειά και για ορισμένους άγχος για να βρουν δουλειά, είναι πράγματα που λίγο- πολύ έχουν υπάρξει στις ζωές όλων μας.

 

Αποτέλεσμα

Και κάποια στιγμή, το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω έρχεται και δίνει το «παρών» στο σώμα μας. Πονοκέφαλοι ή ημικρανίες, διαταραχές ύπνου, στομαχικές διαταραχές, πόνοι στο μυοσκελετικό σύστημα, κατάθλιψη ή κάποιας μορφής ανασφάλεια, ακόμα κι επιθετική συμπεριφορά..

Κι κάπου εδώ είναι η στιγμή που λογικά απευθύνεσαι σε έναν ειδικό υγείας.

Από τις πλέον γνωστές συμβουλές- καθοδηγήσεις που μας δίνουν, είναι η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και η αποφυγή του άγχους.

Και ρωτάς εσύ: « μα πως να αποφύγω το άγχος;» Αφού το άγχος ενυπάρχει σε ό,τι κάνεις σα να είναι απαραίτητο συστατικό του.

Και σε ρωτάω εγώ: « αφού ξέρεις ότι το άγχος έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, γιατί δεν προνοείς;»

πρόληψη θεραπεία

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, το ξέρεις ήδη αυτό!

Γιατί να μην έχεις από νωρίς καλές διατροφικές συνήθειες χωρίς στερήσεις και υπερβολές, ούτως ώστε το σώμα σου να είναι σε μια καλή κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά;

Γιατί σε συνδυασμό με τη διατροφή σου δεν εντάσσεις στο πρόγραμμα σου μια αθλητική δραστηριότητα που να σου ταιριάζει και να σε ψυχαγωγεί;

Γιατί πρέπει να φτάσει «ο κόμπος στο χτένι» και να πρέπει να τα αλλάξεις όλα υπό πίεση κι ίσως να χρειαστείς φαρμακευτική αγωγή, όταν με απλές τροφές που βρίσκεις στο μανάβη κι το χασάπη μπορείς να θωρακίσεις τον οργανισμό σου;

Γιατί να μην έχεις ένα πρόγραμμα άσκησης, όποιας σου ταιριάζει εσένα για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

 

Τι πρέπει να κάνεις

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», υιοθέτησε από σήμερα κιόλας ένα νέο τρόπο σκέψης, πιο υγιεινό,  που μόνο όφελος θα δεις.

Συνδύασε σωστή διατροφή (με τη βοήθεια ενός ειδικού ) και σωματική δραστηριότητα (με κάποιον εξειδικευμένο instructor) και δες σύντομα το σώμα σου να γίνεται πιο υγιές, την ψυχολογική σου διάθεση να ανεβαίνει και το άγχος να μειώνεται αισθητά.

Ειδικά αυτήν την περίοδο που οι περισσότεροι έχουμε κλειστεί στο σπίτι μας, η ανάγκη για σωματική άσκηση είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά. Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία και αξιοποίησε το χρόνο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για Εσένα.

πρόληψη θεραπεία διατροφή

Related posts

Foam rollers ή κύλινδροι ισορροπίας Τι είναι και γιατί θα τους λατρέψεις

Κατερίνα Δημακοπούλου

10+1 motivational quotes

Κατερίνα Δημακοπούλου

Πεζοπορία σε παγετώνα της Ισλανδίας

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram