Image default
ADVENTURE FITNESS OUTDOOR ΑΝΑΨΥΧΗ

Παγκόσμια ημέρα χιονιού: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ήξερες ότι υπάρχει παγκόσμια ημέρα χιονιού; Τι είναι και γιατί την γιορτάζουμε; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τα πάντα για την παγκόσμια ημέρα χιονιού. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή την ημέρα είναι εδώ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού – World Snow Day καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται κάθε χρόνο μία Κυριακή του Ιανουαρίου, για την προώθηση των σπορ του χιονιού σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

χιόνι στο βουνό

Τι είναι

Στην πραγματικότητα η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού είναι η μεγαλύτερη μέρα στο χιόνι για όλο το χρόνο. Καθιερώθηκε πριν περίπου 10 χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι μια Κυριακή του Ιανουαρίου που ανακοινώνεται από την ομοσπονδία αρκετό καιρό πριν.

Πότε και πως ξεκίνησε

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού είναι η δεύτερη φάση μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από το FIS τον Νοέμβριο 2007 με τίτλο «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι». Αποτελεί το επόμενο βήμα αυτής της εκστρατείας, που προγραμματίστηκε λίγα μόλις χρόνια μετά και απευθύνεται επίσης στα παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά επιδιώκει επίσης να συμπεριλάβει όλους όσους αγαπούν το χιόνι ανεξαρτήτου ηλικίας ώστε να το απολαύσουν και να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν για χρόνια. Σκοπός της δράσης αυτής της ομοσπονδίας είναι να γνωρίσει ο κόσμος τα χειμερινά αθλήματα και τον δραστήριο τρόπο ζωής στο βουνό τον χειμώνα και να κάνει τα παιδιά και τους νέους να αγαπούν το βουνό και το χιόνι.

Την ημέρα εκείνη λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονες δραστηριότητες σε όλα τα χιονοδρομικά των οποίων οι χώρες είναι μέλη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι. Πολλές εκπλήξεις και happenings για τους μικρούς και μεγάλους σκιέρ, με πλήθος από δραστηριότητες για παιδιά και όχι μόνο στο χιόνι, διαγωνισμοί και πολύ παιχνίδι περιμένει την ημέρα της μεγάλης γιορτής του χιονιού όλους όσους βρεθούν στο χιόνι.

παγκόσμια ημέρα χιονιού

Τι περιλαμβάνει

Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω μερικές από τις δράσεις που οργανώνονται την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού. Παράλληλα γίνονται διάφορες προωθητικές ενέργειες από εταιρείες του χώρου καθώς και μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές των λιφτ και του εξοπλισμού ειδικά για τα παιδιά.

  • Επίδειξη με άλματα σε snowpark από riders
  • Αγώνες σκι
  • Διαγωνισμός για τον καλύτερο χιονάνθρωπο
  • Χιονοπόλεμος
  • Αγώνας ελκήθρων
  • Μαθήματα γνωριμίας με τα χειμερινά σπορ

σκι στο χιόνι

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Εννοείται ότι την ημέρα αυτή την γιορτάζουμε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας οργανώνουν εκδηλώσεις για τους επισκέπτες με διαγωνισμούς και δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημερήσιο πάσο για τα λιφτ, για τα παιδιά, εκείνη την ημέρα κοστίζει μόνο ένα ευρώ.

Πότε ξανά θα τη γιορτάσουμε

Και μπορεί φέτος που είμαστε κλεισμένοι μέσα να μην μπορέσαμε να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή (για το 2021 ήταν στις 17 Ιανουαρίου) που ήταν και η 10η επέτειος της μαγικής γιορτής του χιονιού αλλά κράτα στο μυαλό σου την ημερομηνία για το 2022. Ήδη έχει ανακοινωθεί η 16η Ιανουαρίου 2022 ημέρα Κυριακή ως Παγκόσμια ημέρα Χιονιού 2022.

Μην χάνεις την ελπίδα σου. Όλα θα πάνε καλά και σίγουρα θα δούμε άσπρη μέρα!

ημέρα χιονιού

Related posts

Πως επιτέλους θα αδυνατίσω?

George Makkas

Ημερολόγιο 2021 για εκτύπωση

Κατερίνα Δημακοπούλου

10+1 στάσεις yoga για μαθητές

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram