Image default
MASSAGE ΣΩΜΑ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Γιατί η ενυδάτωση του σώματός μας είναι σημαντική μετά από μια fitness δραστηριότητα;

Αν ασχολείσαι με το fittness σίγουρα έχεις ρίξει πολύ ιδρώτα! Και για να είσαι εδώ μάλλον έχεις κάνει μια αθλητική δραστηριότητα στη ζωή σου. Έχεις παρατηρήσει ότι από το απλό περπάτημα, το τρέξιμο, τις ασκήσεις δύναμης, το χορός ή όποια άλλη δραστηριότητα που έχει να κάνει με γυμναστική και με φυσική κατάσταση σκεφτείς, προκαλούν εφίδρωση στο σώμα σου; Και από ότι έχω καταλάβει τόσα χρόνια με την ενασχόληση μου με τη γυμναστική μάλλον αυτό είναι και ένα από τα ζητούμενα! Να γυμναστούμε, να ιδρώσουμε, να σφίξουμε, να χάσουμε λίπος και πάει λέγοντας… Άρα λοιπόν καλά κάνεις και ιδρώνεις! Πετσετούλα πάντα μαζί και όλα θα είναι εντάξει. Είναι όμως;

Σκέφτηκες ποτέ όλη αυτή η διαδικασία που γίνεται με τον ιδρώτα τι προκαλεί στην επιδερμίδα σου και πόσο αφυδατωμένη μπορεί να είναι μετά; Η επιδερμίδα μας μετά από κάθε φυσική δραστηριότητα χρειάζεται την κατάλληλη ενυδάτωση. Η ενυδάτωση μας βοηθάει στο να έχουμε μία επιδερμίδα που δεν θα είναι θαμπή και κουρασμένη ή και αφυδατωμένη. Με την ενυδάτωση προσφέρουμε στο σώμα μας λάμψη, ελαστικότητα και ζωντάνια. Σε καθημερινή βάση θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα της επιλογής μας για το πρόσωπο και το σώμα. Ιδανικά καλό θα ήταν να ρωτήσουμε έναν ειδικό π.χ. δερματολόγο για το ποια ενυδατική ταιριάζει με το δέρμα μας και μας χρειάζεται ανάλογα με την δραστηριότητα που κάνουμε.

Παράλληλα μια φορά τη εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε μια extra περιποίηση με scrub. Το scrub σε βοηθά να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα πιο γρήγορα και άμεσα, καθώς αφήνει το δέρμα σου λείο και απαλό, έτοιμο να «αναπνεύσει».

Παρακάτω θα βρεις έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσεις ένα οικολογικό scrub με υλικά που έχεις στο σπίτι σου. Είναι ένας τρόπος για να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας και το σώμα μας πολύ εύκολα και με μηδέν κόστος!

Θα χρειαστείς (υλικά):

1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι μέλι

Διαδικασία: Αναμίξτε τη μαύρη ζάχαρη το λάδι και το μέλι σε ένα μπολ. Έπειτα ζεστάνετε το ελαφρά για 20 δευτερόλεπτα σε μικροκύματα.

Απλώστε το μείγμα σε όλο το σώμα πριν κάνετε ντους. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις από τους αστραγάλους προς τον λαιμό και δίνοντας έμφαση στις ξηρές ζώνες όπως οι αγκώνες και τα γόνατα Ξεβγάλετε καλά και συνεχίστε την ιεροτελεστία της φροντίδας που συνηθίζετε. Όταν βγείτε από το ντους σκουπιστείτε με ταμποναριστές κινήσεις. Εννοείται ότι θα χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική μας κρέμα στη συνέχεια!

Δοκίμασε το! Δεν θα πιστεύεις στη διαφορά που θα έχει επιδερμίδα σου!

Related posts

Foam rollers ή κύλινδροι ισορροπίας Τι είναι και γιατί θα τους λατρέψεις

Κατερίνα Δημακοπούλου

Πόσο συχνά κάνεις μασάζ;

Μαρία Σέρτσου

Μάθε πως θα βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου!

Μαρία Σέρτσου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram