Image default
FITNESS YOGA ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

10+1 στάσεις yoga για μαθητές

Τηλεκπαίδευση σημαίνει ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή και στην καρέκλα για όλους τους μαθητές. Περισσότερο από ποτέ τώρα χρειάζεσαι μικρές δόσεις άσκησης για να αναζωογονηθείς, να ξεπιαστείς, να χαλαρώσεις και να διατηρήσεις τη φόρμα σου!

Παρακάτω θα βρεις 10+1 στάσεις yoga κατάλληλες για μαθητές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ευεξία ανάμεσα στα μαθήματα σου!

Ξεκινάμε;

Η στάση του Βουνού

Στάσου σε όρθια θέση, με τα πόδια ενωμένα να πατάνε στο έδαφός, τους ώμους σου χαλαρούς και το βάρος σωστά κατανεμημένο και στις 2 πλευρές σου.

Πάρε βαθιά ανάσα και ύψωσε τα χέρια σου τεντωμένα πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη αντικριστά. Μάκρυνε τα χέρια σου σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τον ουρανό με τις άκρες των δαχτύλων σου.

 

Η στάση της Όρθιας Τσιμπίδας

Στάσου σε όρθια θέση, με τα πόδια ενωμένα να πατάνε στο έδαφός, τους ώμους σου χαλαρούς και το βάρος σωστά κατανεμημένο και στις 2 πλευρές σου.

Πάρε βαθιά ανάσα και ύψωσε τα χέρια σου τεντωμένα πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες να κοιτούν η μία την άλλη αντικριστά. Κατά την εκπνοή, σκύψε και κάνε όρθια δίπλωση του κορμού φέρνοντας το πρόσωπο σου μπροστά στα γόνατα. Αγκάλιασε με τα χέρια τα πόδια σου και μείνε στη δίπλωση. Τράβηξε τον κορμό προς τους μηρούς.

 

Η στάση του Τριγώνου

Άνοιξε τα χέρια στο στην έκταση, τα πόδια σου σε διάσταση και κάνε κάμψη στην δεξιά πλευρά του σώματος σου. Το πέλμα του δεξιού σου ποδιού πρέπει να είναι γυρισμένο 90 μοίρες, ενώ του αριστερού ποδιού στις 45 μοίρες. Ακούμπησε το δεξί σας χέρι στο πόδι, πάνω ή κάτω από το γόνατο, και υψώστε το αριστερό σας χέρι προς τον ουρανό. Γύρισε το κεφάλι σου προς τα πάνω και στείλε το βλέμμα σου ψηλά στον ουρανό.

 

Η στάση του Πολεμιστή

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας να έχουν απόσταση περίπου ένα μέτρο το ένα από το άλλο. Στρίψτε το δεξί σας πόδι κατά 90 μοίρες και το αριστερό ελαφρώς προς τα μέσα. Τοποθετείστε τα χέρια σας στους γοφούς και χαλαρώστε τους ώμους, και έπειτα απλώστε τα χέρια σας πλαγίως, με τις παλάμες να κοιτούν κάτω. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο κατά 90 μοίρες. Γύρισε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, και παραμείνετε σε αυτή τη στάση. Αλλάξτε και κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

 

Η στάση του Σκύλου

Ξεκίνα καθισμένος στα τέσσερα, με τα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους, και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς. Μετακίνησε τα χέρια μερικά εκατοστά μπροστά και άνοιξε διάπλατα τις παλάμες σου, πιέζοντάς τις παλάμες στο πάτωμα. Με αργές κινήσεις ύψωσε τους γοφούς σου προς το ταβάνι, σχηματίζοντας με το σώμα σου ένα Λ κεφαλαίο, απομακρύνοντας τους ώμους όσο μπορείς από τα αυτιά. Το άνοιγμα των ποδιών σου να είναι στο άνοιγμα των ισχύων και τα γόνατα σου ελαφρώς λυγισμένα.

 

Η Γέφυρα

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και ακριβώς πάνω από τις από τους αστραγάλους. Τοποθέτησε τα χέρια σου στο πάτωμα δίπλα στο σώμα σου και στη συνέχεια υψώστε τους γοφούς σας ψηλά μέχρι οι μηροί σου να είναι παράλληλα με το πάτωμα, και φέρε το στήθος προς το σαγόνι.

 

Η σανίδα

Ακούμπησε τους αγκώνες στο πάτωμα ακριβώς κάτω από τους ώμους με τους πήχεις παράλληλους μεταξύ τους και τις παλάμες ανοιχτές να πιέζουν το πάτωμα. Πάτησε τα δάχτυλα των ποδιών σου και τέντωσε το σώμα σου στον αέρα ενεργοποιώντας τον πυρήνα σου. Ενεργοποίησε τους κοιλιακούς σου και διατήρησε την σπονδυλική στήλη σε φυσιολογική θέση.

 

Η Κόμπρα

Ξάπλωσε σε πρηνή θέση στο πάτωμα με τους αντίχειρες ακριβώς κάτω από τους ώμους (παλάμες ακουμπάνε στο πάτωμα) και τα πόδια τεντωμένα, με τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών να ακουμπούν στο πάτωμα. Ενεργοποίησε την περιοχή της λεκάνης και των γλουτών. Πίεσε με τους αντίχειρες και τους δείκτες των χεριών και υψώστε το στήθος. Τέντωσε τα χέρια ψηλώνοντας ενώ διατηρείς τους ώμους σου προς τα κάτω, μακριά από τα αυτιά.

 

Η στάση της καμήλας

Γονάτισε διατηρώντας τα γόνατα και τα πόδια ενωμένα. Γύρε το κεφάλι, τους βραχίονες και τον κορμό προς τα πίσω. Λύγισε τον κορμό αρκετά ώστε τα χέρια να ακουμπήσουν τις φτέρνες. Στείλε την λεκάνη ψηλά προς την την κοιλιά. Εστίασε στο άνοιγμα του θώρακα και στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης.

 

Η στάση της Καθιστής Στροφής

Κάθισε στο πάτωμα με το δεξί πόδι λυγισμένο στο γόνατο σε μισή πεταλούδα. Τοποθέτησε το αριστερό σου πόδι πάνω από τον δεξιό. Φροντίστε το δεξί γόνατο να κοιτάει προς το ταβάνι. Τοποθέτησε τον δεξί αγκώνα στο εξωτερικό του αριστερού γονάτου και το αριστερό σου χέρι στο πάτωμα, πίσω από εσένα. Στρίψτε προς τα αριστερά, όσο περισσότερο μπορείς, ξεκινώντας την κίνηση από το κέντρο σου. Φρόντισε σε όλη τη διάρκεια της στάσης οι γλουτοί να παραμένουν στο έδαφος.

 

Η στάση του Παιδιού

Κάθισε γονατιστή στο πάτωμα πάνω στα πέλματά σου. Σκύψε μπροστά, αφήνοντας το κεφάλι σου να ακουμπήσει το πάτωμα. Χαμήλωσε το στήθος όσο περισσότερο μπορείς και νιώθεις άνετα, μέχρι να ακουμπήσει στα γόνατα και άπλωσε τα χέρια σου προς τα εμπρός τεντωμένα.

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στρώμα γυμναστικής για να κάνεις τις ασκήσεις ή απλά να κάνες την πρακτική πάνω στο χαλί του σπιτιού σου ή στο κρεβάτι σου ή στο πάτωμα.

Μείνε σε κάθε στάση για 3 έως 5 αναπνοές. Αν σε μια στάση εξασκείς την μια πλευρά στη συνέχεια κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

  • Στην αρχή οι ασκήσεις μπορεί να σου φανούν δύσκολες αλλά στη συνέχεια θα βελτιώνεσαι και θα τα καταφέρνεις καλύτερα.
  • Με επιμονή και σωστή πρακτική θα πετύχεις να ξεπιαστείς, να γυμναστείς και να χαλαρώσεις.
  • Ταυτόχρονα μπορείς να βάλεις χαλαρωτική μουσική να ακούς. Θα σε βοηθήσει να απολαύσεις την πρακτική σου.
  • Θα χρειαστείς λιγότερο από 10 λεπτά από τον χρόνο σου για να ολοκληρώσεις την μικρή αυτή πρακτική αλλά η ευεξία που θα νιώθεις μετά θα διαρκέσει για ώρες.

Καλή πρακτική!

Related posts

10+1 motivational quotes

Κατερίνα Δημακοπούλου

Canyoning: η μαγεία των φαραγγιών!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Motivation για να γυμναστώ όταν ντρέπομαι για τα κιλά μου;

Μαρία Σέρτσου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram