Image default
FITNESS ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Λιπώδης VS μυϊκός ιστός: η αιώνια μάχη!

Η χειρότερη παρέα αναρχικών που υπάρχει κυκλοφορεί μέσα μας. Με το που τους δώσεις την ευκαιρία εξαπλώνονται, πολλαπλασιάζονται και σου δημιουργούν ένα κάρο προβλήματα.

Το αφεντικό είσαι εσύ! Εσύ που πρέπει να ξυπνήσεις τους ασφαλίτες σου για να κρατήσουν τόσους αναρχικούς όσους χρειάζεσαι. Ενέργεια είναι και αυτοί και λίγους τους χρειάζομαι.

Ο λόγος γίνεται για το λιπώδη ιστό και για τον μυϊκό.

Ένας ολόκληρος στρατός από την μία έτοιμος να στραφεί εναντίον σου όταν εσύ επαναπαύεσαι στη νεότητα και το δε βαριέσαι. Από την άλλη ξεχασμένοι φύλακες που έχεις καιρό να τους δώσεις καθήκοντα.

Λιπάκια που επιστρατεύουν όλη τους την φαντασία και βρίσκουν κάθε γωνιά υγιούς ιστού για να θρονιάσουν τον πισινό τους. Αναρχικοί με μπόμπες τριγλυκεριδίων που εκτοξεύουν στα ύψη την χοληστερίνη και τρομπάρουν την πίεση μέχρι το έμφραγμα.

Ξύπνα τους ασφαλίτες σου…τους μύες σου! Με το που αρχίζει η κίνηση τους, τρόμος. Αρχίζουν και αγχώνονται για τα κεκτημένα, για την εξάπλωση τους. Είναι δύσκολο να διώξεις τον φεουδάρχη. Τίποτα όμως ακατόρθωτο!

Τετρημένο, πολυακουσμένο και βαρετό. Ότι τρώμε είμαστε. Είναι η σύσταση του σώματος και ότι του δίνουμε επεξεργάζεται. Μπορούμε να απολαύσουμε τα πάντα και μερικές φορές να κάνουμε κάποια κατάχρηση. Μόνο που στο γενικό κανόνα έχει συγκεκριμένους τρόπους φροντίδας του. Τα πέντε γεύματα την μέρα, λαχανικά, φρούτα, όχι πολλά λιπαρά. Έτσι επιβάλλεται ένας καλός συνδυασμός διατροφής και άσκησης.

Δώσε λοιπόν κίνηση στο σώμα σου και ξεκίνα χθες να ανακτάς το χαμένο έδαφος. Σήκω από την πολυθρόνα, βγες περπάτα, πήγαινε εκεί που σου αρέσει και δώσε κίνηση με οποιοδήποτε τρόπο στο σώμα σου. Δώσε ζωή στα κύτταρα σου. Εσύ είσαι το αφεντικό που επιλέγεις τον τρόπο να ελέγχεις την κατάσταση. Ισορροπημένα και με ασφάλεια για την υγεία σου.

Related posts

Εσύ έχεις fitness playlist?

Στέλλα Δελατόλα

Pilates στην εφηβική ηλικία

Σοφία Τζαλαλή

Wellness απόδραση σε πριγκιπάτο

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram