Image default
ADVENTURE FITNESS TRAVEL & FITNESS ΑΝΑΨΥΧΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πεζοπορία σε παγετώνα της Ισλανδίας

Ένα μοναδικό αλλά συνάμα άγριο τοπίο θα περιμένει να σε υποδεχθεί στη χώρα του πάγου και της φωτιάς την Ισλανδία. Η παγωμένη γη αλλάζει «φορεσιά» ανάλογα με την εποχή και κάθε επισκέπτης αντικρίζει ένα διαφορετικό θέαμα απόκοσμης ομορφιάς και μοναδικής αισθητικής με τοπία βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής.

Ήμουν από τους τυχερούς που είδα την Ισλανδία να φοράει τα λευκά της απ’ άκρη σ’ άκρη. Κι όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό το ταξίδι λόγω καιρού και συνθηκών τόσο πιο εκθαμβωτικά ήταν αυτά που αντίκριζαν κάθε φορά τα μάτια μου. Όποια εποχή και να επισκεφτείς όμως στην Ισλανδία ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι παγετώνες είναι εκεί και θα σε περιμένουν!

Μια από τις πιο ιδιαίτερες αλλά must do δραστηριότητες αναψυχής και ταυτόχρονα φυσικής κατάστασης που μπορεί και πρέπει να επιλέξει κάποιος να κάνει στην Ισλανδία είναι η πεζοπορία σε παγετώνα. Ναι καλά διαβάσατε! Πεζοπορία σε παγετώνα! Και θα κρατηθείς σε φόρμα και τα μάτια σου θα έχουν αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα που ούτε καν φαντάζεσαι την ασύλληπτη ομορφιά του.

Η δραστηριότητα αυτή οργανώνεται από τοπικά γραφεία που ασχολούνται ειδικά με αυτό το αντικείμενο και πάντα στην δραστηριότητα σας συνοδεύει έμπειρος οδηγός. Συνήθως τα κατά τόπους αυτά γραφεία οργανώνουν 2 πακέτα περιήγησης. Το ένα έχει διάρκεια 3 ώρες και κοστίζει περίπου 80 με 85 ευρώ και περιλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό (κραμπόν κλπ), την μεταφορά στην βάση του παγετώνα και την πεζοπορία στον παγετώνα με οδηγό ενώ το άλλο διαρκεί περίπου 5 ώρες και το κόστος του είναι 120-125 ευρώ περίπου και επιπλέον κατά την διάρκεια της πεζοπορίας επισκέπτεσαι περισσότερα μέρη και μπαίνεις σε σπηλιές από πάγο που έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Εύκολος σε πρόσβαση ο παγετώνας Solheimajokull με μοναδικούς σχηματισμούς μπλε και μαύρου χρώματος και με πιο δύσκολη πρόσβαση αλλά μοναδικής ομορφιάς ο μεγαλύτερος παγετώνας της Ευρώπης ο Vatnajokull στου οποίου τις κοιλότητες του σχηματίζονται σπήλαια πάγου που έχουν ηλικία περίπου 1000 ετών.

Προσωπικά επισκέφτηκα τον Solheimajokull και έκανα την μικρή 3ωρη πεζοπορία λόγω πίεσης χρόνου. Είναι εύκολη για όλους και απαιτεί να έχεις μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Ο οδηγός σου θα σε κατατοπίσει πλήρως για όλες τις απορίες που μπορεί να έχεις και θα σε βοηθήσει όπου χρειαστεί. Το θέαμα που θα αντικρίσεις όσο ανεβαίνεις στον παγετώνα θα σε αποζημιώσει για την όποια κούραση μπορεί να έχεις. Η δραστηριότητα αξίζει το κόστος της μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Η πεζοπορία στον παγετώνα είναι μια once of a lifetime δραστηριότητα και σου την συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

 

Related posts

Wellbeing στα Λουτρά Πόζαρ

Κατερίνα Δημακοπούλου

Εσύ έχεις βάλει την yoga στον τρόπο ζωής σου;

Margarita Preftitsi

Open water swimming και kite surf στο νησί!

Κατερίνα Δημακοπούλου

Leave a Comment

Facebook
Twitter
Youtube Channel
Pinterest
Instagram